• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

14:18

Sunak poludeo kad je video Meloni! Šok snimak kruži mrežama! (FOTO/VIDEO)

printscreen/twitwer

Vesti

Sunak poludeo kad je video Meloni! Šok snimak kruži mrežama! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Slike engleskog premijera, Rišija Sunaka, kako srdačno pozdravlja italijansku premijerku Đorđu Meloni na samitu G7, postale su viralne. Njihov zagrljaj i nežno držanje za ruke izazvali su interesovanje javnosti, naročito zbog reakcije italijanske premijerke na hrabar gest britanskog kolege.

Mnogi korisnici društvenih mreža su komentarisali ovaj susret, izražavajući svoje zaprepašćenje i postavljajući pitanje da li je sa Meloni sve u redu.

Ovaj susret se odigrao u trenutku kada je britanski premijer trebalo da najavi dodatnih 250 miliona funti pomoći za Ukrajinu i pozove svetske lidere da učine sve što je potrebno kako bi porazili Rusiju.

Sunak je došao na samit G7, 50. po redu, koji se održava od 13. do 15. juna u gradu Fasano u regionu Pulja na jugu Italije.

 

Trodnevno putovanje Sunaka predstavlja priliku da unapredi svoje premijerske akreditive i skrene pažnju sa kontroverze oko njegove odluke da ranije napusti komemoracije za Dan D.

 

 

 

Sunak je najavio paket od do 242 miliona funti finansiranja za humanitarne, energetske i stabilizacijske potrebe u Ukrajini. Takođe, pokušaće da ubedi lidere da iskoriste imobilisana ruska sredstva za podršku Ukrajini. Njegove reči su jasne: "Moramo biti odlučni i kreativni u našim naporima da podržimo Ukrajinu i okončamo Putinov ilegalni rat u ovom kritičnom trenutku."

 

 

 

Sunak ističe da Velika Britanija ostaje na čelu međunarodnog odgovora i da je važno preći sa "koliko god je potrebno" na "šta god je potrebno" ako želimo okončati ovaj ilegalni rat. Takođe, naglašava važnost jačanja nacionalne odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

 

 

 

 

Inače, Sunak je otputovao u južnu Italiju nakon što se pojavio u TV predizbornom programu u Grimsbiju sa liderom laburista. Dva prioriteta na samitu G7 biće podrška Kijevu i obezbeđenje mira na Bliskom istoku. Očekuje se da će se razgovarati o značajnim globalnim pretnjama, a Sunak će istaći važnost jačanja nacionalne odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija