• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kurir

15.06.2024

10:43

Šokantni detalji masovnog napada na rusku vazduhoplovnu bazu! Ukrajinci ciljali moćno oružje! (FOTO, VIDEO)

Printskrin

Vesti

Šokantni detalji masovnog napada na rusku vazduhoplovnu bazu! Ukrajinci ciljali moćno oružje! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ukrajina je izvela masovni napad na vojni aerodrom Morozovsk u ruskoj Rostovskoj oblasti gađajući vojne letelice i skladišta za klizne bombe!

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Kirilo Budanov navodi da je vazdušnu bazu u četvrtak napalo oko 70 dronova Dragon i Splash. Budanov je naveo da još nema informacija o konkretnoj šteti i najavio novi napad na Morozovsk.

- Mete su pogođene kako bi se umanjila sposobnost Rusije da izvede vazdušne napade na područje Harkova. Ovo je još jedna akcija u cilju potiskivanja ruskih kopnenih snaga s privremeno okupiranih teritorija. Avioni su opremljeni tehnologijom za klizne bombe koja im omogućuje ispuštanje bombi i dalje od prve linije. Ovaj napad će umanjiti sposobnost Rusije da izvede takve udare u budućnosti i omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da potisnu ruske snage i smanje pretnju od vazdušnog napada - navodi izvor Kijev Indipendenta.

 

 

Dostupne satelitske slike koje je objavio Planet Labs navodno pokazuju dva lovca-bombardera Su-34 i hangar pre napada dok se na drugoj fotografiji vide posledica napada.

- Takođe se vidi raznesen krov jedinog hangara za više aviona dok se unutra naziru dva borbena bombardera Su-34. Avioni su verovatno pretrpeli određenu štetu - piše portal The War Zone.i navodi da je hangar verovatno bio glavna meta ukrajinskih dronova.

 

 

Ruski vojni bloger Ribar navodi da su svi dronovi presretnuti.

- U napadu je učestvovalo 70 bespilotnih letelica. Operacije PVO zabeležene su u Rostovu na Donu i Morozovskom okrugu gde je došlo do nestanka struje. Nekoliko dronova je oboreno u reonu Pavlovke - navodi Ribar i dodaje da je svakako u pitanju najveći napad dronovima od početka godine na Rostovsku oblast.

Tokom maja prema njegovim rečima nije bilo tako masovnih napada.

- S obzirom na značajne jazove između napada može se pretpostaviti da ukrajinske snage za svaki napad gomilaju dronove. To otežava rad PVO što je potvrdio i napad na Ahtubinsk gde je oštećen Su-57. Ukrajinske formacije modernizuju svoju taktiku korišćenja bespilotnih letelica. Ovoga puta većina dronova je letela na maloj visini, međutim, to nas nije sprečilo da ih uništimo i praktično sprečimo oštećenja na zemlji. Važno je shvatiti da se ovakvi napadi neće zaustaviti sami od sebe koliko god dronova da naše jedinice PVO obore. Potreban je rad i na zaštiti važnih objekata i na uništavanju proizvodnih objekata neprijatelja - navodi Ribar.

Vazdušna baza takođe je bila na meti u aprilu kad su gađani avioni Su-34 koji su korišćeni za napade kliznim bombama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Onkolog: Moguće napraviti vakcine i lekove protiv raka za svakog čoveka posebno
Društvo

Onkolog: Moguće napraviti vakcine i lekove protiv raka za svakog čoveka posebno

Zahvajujući tome što sada znamo kako naš genom izgleda i šta mu je funkcija, postoje mogućnosti da napravimo nešto za svakog čoveka pojedinačno, odnosno da se prave personalizovane vakcine i lekovi da ciljano lečimo bolest raka kod određenog pacijenta, izjavio je danas onkolog prof.dr Vladimir Kovčanin povodom personalizovane vakcine za rak koju razvija ruski naučnik Aleksandar Gincburg, a koja je trenutno u fazi pretkliničkih istraživanja.

18.06.2024

14:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija