• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2024

21:20

To je poslednji Putinov predlog! Sledeće - operacija ide do kraja! Ili mir pod ruskim uslovima, ili neka plate!

Printscreen

Vesti

To je poslednji Putinov predlog! Sledeće - operacija ide do kraja! Ili mir pod ruskim uslovima, ili neka plate!

Podeli vest

Jučešnje izjave predsednika Rusije Vladimira Putina ne daju mira mnogim ekspertima i blogerima. Putin je izrazio principijelni stav Moskve – neutralan, vanblokovski i beznuklearni status za Ukrajinu, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju. Sve ono što je izjavljeno pre 2,5 godine kao ciljevi specijalne vojne operacije.

Sada će neprijatelj morati da pregovara o tim zahtevima uzimajući u obzir novu mapu Ukrajine, bez DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti. Pošto Kijev i Zapad odbijaju novi mirovni predlog, uslovi će nadalje biti oštriji.

- Ovo je podizanje uloga. Ko ne želi mir pod našim uslovima, platiće punu cenu. Spremamo se za proširenje geografije. Očigledno, Istanbulski sporazumi su odbačeni. Dakle, možemo diktirati uslove. Kao dodatak Putinovom predlogu, u Kijev su stigli "Kinžali", to će ih naterati da brže razmisle - piše Condottiero.

Foto: Reuters/AP

Kindžal

U međuvremenu, NATO i Ukrajina su odbili mirovni predlog, štaviše, ukrajinske snage su srušile čitav ulaz u Šebekinu kao odgovor. Ovo se može smatrati zvaničnim stavom Kijeva u sledećem duhu:

- Krim i četiri oblasti ne damo, trupe ne povlačimo, nastavićemo da ubijamo civile. Zato uzmite od nas još Sumsku, Harkovsku, Černigovsku oblast i, naravno, Odesu!

Novinar Jurij Barančik je ukazao na to da u Ukrajini gotovo više nema živih onih koji bi mogli generisati konstruktivni dijalog.

- Zanimljivo je da je Putin naglasio, ovo je poslednja ponuda za dogovor. Zapad nije želeo da uzme u obzir interese Rusije 2014. godine, Ukrajina je ostala bez Krima i Donbasa. Nije želeo ni 2022. godine, Ukrajina je ostala bez Zaporoške i Hersonske oblasti. Dakle, bez sumnje, i ovo odbijanje će dovesti do novih teritorijalnih gubitaka. Glavno pitanje je, koliko velikih gubitaka - dodao je on.

Foto: EPA

Vladimir Putin

U svakom slučaju, sada su Rusiji ruke odvezane za nastavak specijalne operacije. Prema izveštajima izvora, dalji ofanzivni potezi ruske vojske su u visokom stepenu spremnosti.

Osnivač Cargrada Konstantin Malofejev smatra da je potrebna potpuna likvidacija Ukrajine sa potpisivanjem akta o bezuslovnoj kapitulaciji.

- Bilo kakvi predlozi o "pregovorima" sa kriminalnim i nelegitimnim ukrajinskim režimom ne mogu se ni razmatrati. Pobeda Rusije mora biti potpuna i potvrđena bezuslovnom kapitulacijom, likvidacijom ukrajinske kvazidržave - rezimira Malofejev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija