• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2024

14:48

Državne rezerve na udaru, Bajdenu se ne piše dobro! Demokrate u panici pokušavaju da spasu dolar!

EPA

Vesti

Državne rezerve na udaru, Bajdenu se ne piše dobro! Demokrate u panici pokušavaju da spasu dolar!

Podeli vest

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena spremna je da pusti u promet naftu iz strateških rezervi zemlje kako bi izbegla letnje poskupljenje goriva zbog približavanja izbora SAD 5. novembra, objavio je u ponedeljak list Fajnenšel tajms.

Amos Hohštajn visooki savetnik predsednika za energetiku i investicije govorio je o razlozima ovakvog poteza predsednika Bajdena.

- Učinićemo sve što možemo da obezbedimo da tržište bude dovoljno dobro snabdeveno da američkim potrošačima obezbedi što nižu cenu - rekao je medijima Amos Hohštajn, viši savetnik i zamenik pomoćnika predsednika za energetiku i investicije.

Dodajući da ako je potrebno, Strateške rezerve nafte ili SPR, imaju dovoljno nafte za dodatno puštanje u promet.

Hohštajn je takođe rekao da su cene goriva u SAD i dalje "previsoke za mnoge Amerikance" i da bi želeo da se"dodatno snize".

Foto: Reuters

 

Hohštajn je objasnio da će ameička vlada nastaviti da kupuje naftu do sledeće godine, sve dok ne budu sigurni da SPR ponovo ima obim koji mu je potreban da bi služio svojoj prvobitnoj svrsi energetske bezbednosti, izlažući dalje planove Bajdenove administracije za nacionalnu rezervu.

Predsednički izbori u SAD biće održani 5. novembra.

Glavni rivali u trci su demokrata Bajden i njegov republikanski prethodnik Donald Tramp.

Što se tiče energetskog sektora, u okviru svoje kampanje, Bajden aktivno promoviše zelenu energiju i odbacivanje fosilnih goriva, dok ga Tramp napada zbog pratećeg povećanja cena i želi da podstakne industriju bušenja.

Foto: Shutterstock

 

Međutim gorivo nije jedini problem sa kojim se SAD susreću, nakon rata u Ukrajini i Izraelu i sve veće finansijske upletenosti Vašingtona u oba sukoba, beskućništvo je dostiglo svoj istorijski vrhunac koji do sada nije zabeležen.

Gradovi poput San Franciska, Los Anđelesa i Las Vegasa su prepuni šatora gde beskućnici obitavaju, a centralne lokacije u tim gradovima poput Sanset bulevara, koji je poznat po prelepom pogledu na okean poprimio je izgled izbegličkog kampa.

Foto: EPA

 

Ovo je izazvalo lanac masovnih protesta u SAD koji nisu doneli ozbiljne promenem, a glavni okidač bio je ogorčenost građana prema administraciji Džozefa Bajdena koja je ukinula većinu mera civilne zaštite uz obrazloženje kako Vašington jednostavno nema novca na raspolaganu.

Istovremeno senat sve vreme odobrava milijarde dolara pomoći Ukrajini i Izraelu, a prosečna cena porodične kuće dostiže i do milion dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija