• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2024

11:23

Ima 28 godina i naciljao je premijersko mesto nuklearne evropske sile! Postoji, međutim, jedan uslov!

EPA

Vesti

Ima 28 godina i naciljao je premijersko mesto nuklearne evropske sile! Postoji, međutim, jedan uslov!

Podeli vest

Lider krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje (RN) Francuske Žordan Bardela (28) izjavio je danas da ima ambiciju da postane premijer, na čelu vlade nacionalnog jedinstva, zasnovane na apsolutnoj većini.

On je za TV CNevs rekao da će postati premijer samo ako njegova stranka obezbedi apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini, jer je koalicija sa drugim političkim snagama skoro nemoguća, prenosi Euraktiv.

On je rekao da je apsolutna većina u parlamentu, odnosno 289 mesta od 577, jedini način na koji može da se sprovedu reforme, odnosno suzbijanje migracionih tokova i smanjenje PDV-a na struju, gas i gorivo.

U suprotnom, smatra on, trebalo bi da postoji koalicija više od jedne stranke u parlamentu, što bi moglo da bude teško jer se čini da je politički spektar oštro razgraničen između krajnje desnice i ad-hoc levičarske koalicije.

- Ako ne bude apsolutnog pobednika, neću moći da promenim stvari - rekao je Bardela.

Dosadašnje ankete pokazuju da bi RN mogao skoro da utrostruči svoj broj poslanika, ali je malo verovatno da će dobiti većinu od 289 mesta kojoj se nada. 

Prema anketi Cluster17, objavljenoj u petak, 14. juna, procenjuje se da bi RN mogao da obezbedi između 195 i 245 mesta. Izbori će se održati 30. juna i 7. jula.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija