• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2024

13:38

Sad je sve crno na belo! Osvanuo dokument koji je potresao Zapad! Putin i Kim udarili šamar Americi i satelitima!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Sad je sve crno na belo! Osvanuo dokument koji je potresao Zapad! Putin i Kim udarili šamar Americi i satelitima!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, u koordinaciji sa relevantnim saveznim organima i organizacijama, potpisalo je sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu sa Severnom Korejom.

U dokumentu piše da je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saglasno na saradnju sa Narodnom Republikom Korejom po svim strukturnim pitanjima, ali i pružanju međusobne pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja, što je potvrdio i predsednik Rusije Vladimir Putin na kraju sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Pjongjangu.

- Potpisani danas sveobuhvatni sporazum o partnerstvu takođe predviđa pružanje uzajamne pomoći u slučaju agresije na jednu od potpisnika sporazuma - rekao je Putin.

Pored toga, u dokumentu je navedeno da će ruska vlada sarađivati sa bilo kojim vladinim entitetom ili organizacijom iz Severne Koreje.

Dalje se navodi da se sporazum sklapa iz principijalnih razloga i zajedničke rešenosti za bolju budućnost i kulturno-ekonomsku razmenu.

Kada su novinari upitali predsednika Rusije Vladimira Putina u Pjongjangu da sporazum obuhvata i vojnu saradnju Putin je samo odgovorio: "Nije isključeno".

Foto: printscreen Twitter

 

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg izrazio je negodovanje povodom zbližavanja Moskve i Pjongjanga, navodeći kako NATO ima informaciju o više od 1000 teretnih vagona koji železnicom prelaze u Rusiju.

- Naša procena je da su preko milion artiljerijskih granata koje je na frontu upotrebila ruska vojska, došle direktnno iz Severne Koreje - rekao je Stoltenberg.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija