• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

19.06.2024

20:30

(VIDEO) Vatra stiže do prestonice! U toku evakuacija okolnih naselja

Printscreen/X

Vesti

(VIDEO) Vatra stiže do prestonice! U toku evakuacija okolnih naselja

Podeli vest

Više od 70 vatrogasaca i 13 kanadera pokušavali su da obuzdaju veliki požar na obodu Atine, što je primoralo vlasti da danas izdaju naredbe za evakuaciju za dva obližnja naselja.

Televizijski snimci pokazuju kako vatra prolazi kroz nisko žbunje i stabla maslina u retko naseljenoj oblasti u blizini Varija, oko 30 kilometara južno od centralne Atine.

Portparol vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis rekao je da se požar brzo proširio zbog jakog vetra.

 

 

 

 

Ranije danas u požaru koji je izbio na istoku Atike u mestu Koropi izgorelo je nekoliko kuća. Požar je prvo izbio na parkingu za čamce u mestu Koropi, a zatim se proširio, prenosi Katimerini. 

 

 

 

 

Desetine šumskih požara pogodili su poslednjih dana Grčku, ali su ugašeni pre nego što su izazvali veliku štetu. Nekoliko ljudi je uhapšeno i optuženo da su slučajno podmetnuli požar.

 

 

 

Šumski požari su uobičajeni u Grčkoj i uzrokovali su mnoge smrtne slučajeve posljednjih godina.

Vatrogasci i avioni i juče su se borili sa još jednim velikim požarom u južnom regionu Peloponeza, a vlasti su naredile evakuaciju jednog sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija