• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

20.06.2024

13:54

Rusi sve snage usmerili na novi projekat! Ovo će obeležiti vek! Počeo razvoj nuklearnog oružja pete generacije!

printscreen tv front

Vesti

Rusi sve snage usmerili na novi projekat! Ovo će obeležiti vek! Počeo razvoj nuklearnog oružja pete generacije!

Podeli vest

Eksperimentalni projektantski radovi na strateškoj nuklearnoj podmornici 5. generacije su već počeli, izjavio je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Aleksandar Moisejev.

- Nesumnjivo, uvek razmišljamo o budućnosti, a temelj za nuklearne podmornice se već realizuje. Nesumnjivo je da je to temelj za petu generaciju nuklearnih podmornica - kazao je Moisejev, odgovarajući na pitanje novinara da li je otvoren istraživačko-razvojni rad na nuklearnim podmornicama 5. generacije.

On je napomenuo da je reč o stvaranju kako novih strateških raketnih podmornica na nuklearni pogon, tako i višenamenskih podmornica.

Trenutno će u službu Ratne mornarice stupiti nuklearne podmornice 4. generacije "Borej" i "Jasen".

Krajem septembra prošle godine, centralni konstruktorski biro "Rubin", u kojem se projektuju podmornice, razvio je novi projekat strateške nuklearne podmornice koji će se realizovati u narednih nekoliko godina.

Direktor "Rubina" Igor Viljnit rekao je da bi nove strateške nuklearne podmornice trebalo da zamene podmornice "borej" posle 2037. godine.

U međuvremenu, strateška nuklearna podmornica sledeće generacije "arktur", čiji je model prvi put predstavljen na izložbi "Armija 2022", mogla bi se pojaviti u mornarici tek u drugoj polovini 21. veka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija