• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2024

23:42

(UŽIVO) Raste broj žrtava u Sevastopolju! Proglašen dan žalosti, za masakr krive - SAD!?

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Raste broj žrtava u Sevastopolju! Proglašen dan žalosti, za masakr krive - SAD!?

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 851. dan.

Raste broj povređenih u Sevastopolju

Broj ranjenih u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj porastao je na 151, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

 

Broj stradalih i povređenih na Krimu

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u ukrajinskom napadu na grad poginule četiri osobe, među kojima je dvoje dece.
Ranjene su 144 osobe, od kojih je 82 hospitalizovano.
 

 

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Vodi se ulični rat!

 

Američki oficir otkrio scenario velikog rata sa Moskvom! Rusi će prvo uništiti svu vojnu opremu, onda...

Rusko Ministarstvo odbrane: SAD odgovorne za napad na Sevastopolj

Sjedinjene Američke Države, zajedno sa ukrajinskim vlastima, odgovorne su za namerni raketni udar ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Sve komande za letove za američke operativno-taktičke rakete ATACMS unose američki stručnjaci na osnovu izviđačkih podataka SAD... Dakle, odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju leži prvenstveno na Vašingtonu, koji snabdeva Ukrajinu oružjem, a takođe i na kijevskom režimu, sa čije teritorije je izvršen ovaj udar - navodi se u saopštenju.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak za teroristički napad nakon što su Oružane snage Ukrajine napale Sevastopolj.

- Istražni komitet Rusije utvrđuje okolnosti incidenta i lica umešanih u teroristički napad, čijim će radnjama biti data pravna ocena - navodi se u saopštenju. Prema poslednjim podacima, u raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine poginulo je pet osoba, među kojima i troje dece, a povređeno je više od 100 ljudi.

 

Osudite Kijev i upotrebu američkog oružja u Sevastopolju! Masakr izazvan "atakams-om" Zaharovu primorao na ovaj potez

 

Očevidci o napadu na Sevastopolj!

 

 

 

 

Dan žalosti na Krimu

U Republici Krim je 24. juna proglašen dan žalosti za poginulima u napadu Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj, napisao je na svom Telegramu šef republike Sergej Aksjonov.

 

Tačan broj poginulih u Sevastopolju

Broj poginulih u napadu na Sevastopolj povećan je na pet. Među poginulima je troje dece, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

On je dodao da su ranjene 124 osobe.

Petoro dece je na intenzivnoj nezi, a ostali ranjeni zadobili su lakše do umerene povrede, dodao je gubernator.
 

 

(VIDEO) Pakao u Rusiji! Ukrajina razorila ključno komandno mesto: Pojavili se stravični snimci, kamen na kamenu nije ostao!

 

Raketni napad na Sevastopolj

Prema preliminarnim informacijama, u raketnom napadu na Sevastopolj poginula su dva civila, od kojih je dvogodišnje dete, rekao je gubernator Mihail Razvožajev.

Broj povređenih porastao je na 22 osobe.

 

Kritično! Najavljena udarna odluka protiv moćnog ruskog saveznika! Posle ovog nema nazad: Zbog njihovih postupaka...

 

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 500 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Zapad“

▪Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe trupa „Jug“ iznosili su oko 570 vojnika, tenk i četiri skladišta municije.

▪Oružane snage Rusije izvele su napad preciznim raketama, morskog baziranja na poligon za obuku pilota ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva

▪Grupa „Sever“ izvela je napad na pozicije 7 neprijateljskih brigada u Harkovskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 210 vojnika;

▪Ukrajinske oružane snage su izgubile oko 135 vojnika u zoni odgovornosti grupe Istok;

▪Ruski PVO sistemi oborili su 75 bespilotnih letelica i 33 projektila Hajmars;

▪Ruske snage uništile su protivvazdušni raketni sistem IRIS-T, nemačke proizvodnje;

▪U zoni odgovornosti grupe Centar Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 430 vojnika i jedan tenk;

▪Grupa Dnjepar porazila je četiri ukrajinske brigade, gubici su iznosili oko 130 vojnika.
 

Spremite se! Više nije pitanje hoće li, već kada počinje rat! Dve države očekuju žestok udar: Haos u Bajdenovoj administraciji, ako ovo krene...

 

Ukrajina vrši pritisak na SAD 

Ukrajinske vlasti vrše pritisak na Sjedinjene Države da dobiju dozvolu za izvođenje napada raketama Atakams duboko na teritoriju Rusije, javlja AP.

Kako se ističe, ukrajinski zvaničnici insistiraju da im se dozvoli da izvode napade na aerodrome duboko u Rusiji. Sada Oružane snage Ukrajine nemaju takvo oružje. Predstavnici Oružanih snaga Ukrajine su u razgovoru za agenciju naveli da su im bez odgovarajuće dozvole „vezane ruke“.

Američki državni sekretar Antoni Blinken potvrdio je 31. maja da je predsednik Džozef Bajden dao dozvoli da se američko oružje koristi za napade na rusku teritoriju, oko Harkova.

Istovremeno, on nije isključio da će se domet napada američkim oružjem na rusku teritoriju povećavati. I nemačka vlada saopštila je da nemačko oružje može da se koristi „za zaštitu od ruskih napada“ u oblasti Harkova.

 

Šok vesti za Rusiju sa Balkana! Sluti na veliko zlo: U srpskom komšiluku NATO priprema krupne stvari!

 

Eksplozije u Kijevu

Eksplozije su odjeknule u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, javljaju ukrajinski mediji.
Seriji eksplozija je odjeknula u Harkovu. Eksplozije su se dogodile i u Žitomirskoj oblasti.

 

 

(VIDEO) Snimak koji je užasnuo Ameriku! Ruskim kanalima kruže scene totalne destrukcije moćnog oružja SAD!

 

Dejstvuje ruska PVO

U noći 23. juna snage PVO oborile su 30 dronova iznad Brjanske oblasti, rekao je gubernator regiona Aleksandar Bogomaz.

- Nije bilo žrtava niti materijalne štete, svi napadi su odbijeni, svi ciljevi su uništeni - napisao je on.

Gubernator Smolenska Vasilij Anhin je takođe izvestio da je napad dronom odbijen te noći. PVO je dejstvovala iznad Smolenska i Jarceva.

Ministarstvo odbrane i ruske regionalne vlasti redovno izveštavaju o napadima ili presretanjima dronova iz Ukrajine.
 

 

(VIDEO) Svet u čudu! Šta su ovo Rusi bacili?! Nastupa najstrašniji scenario: Sigurno neće biti poslednja...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata izvršile napade na vojnu i energetsku infrastrukturu Ukrajine u Volinskoj, Vinickoj, Lavovskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti. Zauzvrat, Kijev je pokušao da napadne ruske vojne ciljeve u oblasti Mariupolja.

Na pravcu Slobožanskog , ruske oružane snage odbijaju protivnapade neprijatelja u Volčansku i na prilazima Glubokoju. Uprkos brojčanoj nadmoći, ukrajinske oružane snage nisu u stanju da preokrenu situaciju u svoju korist.

U pravcu Artemovsk vode se borbe u mikrookrugu Kanal u Časovom Jaru. Status Kleščejevke i Andrejevke još uvek nije jasan.

U pravcu Aleksandra-Kalinovskog, ruske trupe su zauzele selo Šumi. Postoje i oprečne informacije o napredovanju Oružanih snaga Rusije u Lenjinskom ( Pivnični ), ali ih nije moguće potvrditi objektivnim kontrolnim osobljem.

U pravcu Donjecka vode se borbe u Krasnogorovki, gde ruska jurišna avijacija potiskuje neprijatelja iz privatnog sektora na zapadu grada. Situacija u oblasti Maksimiljanovke ostaje u „ratnoj magli“.

 

Ode sve dođavola! Rusija najavila brutalan odgovor, više nema šale! Ovaj potez Ukrajine će imati nesagledive posledice!

 

Ukrajinci tvrde - "Od drona se ne može pobeći"

 

 

 

Kakav šok! Rusija porazila Ameriku! Zapadni mediji konačno objavili pravu istinu: Usred rata, ovo se dogodilo...

 

Ruska vojska oborila 36 dronova

Iznad Kurske oblasti ruska vojska oborila je tokom jučerašnjeg dan 36 ukrajinskih dronova i osam raketa, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora te ruske oblasti Aleksej Smirnov.

Kako je rekao, rakete su oborene u Belovskoj, Sudžanskoj i Voljšesoldatskom rejonu Kurske oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17