• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2024

18:19

Severna Koreja lansirala rakete! Amerikanci se ne usuđuju da reaguju nakon sporazuma Putina i Kima!

Shutterstock

Vesti

Severna Koreja lansirala rakete! Amerikanci se ne usuđuju da reaguju nakon sporazuma Putina i Kima!

Podeli vest

Severna Koreja je lansirala neodređenu balističku raketu ka Japanskom moru, izvestila je u utorak južnokorejska novinska agencija Jonhap, pozivajući se na Zajednički štab južnokorejske vojske.

Južnokorejska vojska je otkrila lansiranje, ali nema više detalja o tome, prenela je novinska agencija.

Jonhap je kasnije izvestio, pozivajući se na vojsku Južne Koreje, da izgleda da lansiranje neidentifikovane balističke rakete Pjongjanga nije uspelo.

Japanski emiter NHK javio je, pozivajući se na izvor iz vlade, da se čini da je projektil Severa pao izvan ekskluzivne ekonomske zone Japana.

Južnokorejski združeni štabovi potvrdili su u sredu da izgleda da lansiranje Pjongjanga nije uspelo.

Jonhap je citirao vojni izvor koji je rekao da se čini da je Pjongjang probno ispalio hipersoničnu raketu, ali se veruje da je test propao pošto je raketa letela oko 250 kilometara.

Ruski zvaničnici su više puta naglašavali da SAD i njeni saveznici snose odgovornost za pogoršanje situacije na Korejskom poluostrvu, dok Pjongjang nema drugog izbora osim da pojača svoje vojne sposobnosti kako bi odvratio protivnike.

Foto: Tanjug AP

 

Podsećamo da su japanski radari zabeležili severnokorejski projektil pre nekoliko nedelja koji je eksplodirao ne dugo nakon lansiranja, kao i severnokorejske brodove koji su se došli veoma blizu japanskim teritorijalnim vodama.

Zvanični Seul apeluje na Vašington da reaguje na provokacije Pjongjanga, međutim nakon sklapanja sveobuhvatnog sporazuma sa Rusijom, SAD nemaju više isti entuzijazam kada je u pitanju Severna Koreja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!
Košarka

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!

Jokić i ja nismo ego manijaci i ne želimo nešto preterano da ističemo sebe na terenu. Vredni smo, kao i svaki momak koji je ovde, a u nekim segmentima smo bolji, kaže Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije uoči Olimpijskih igara u Parizu (26. jul - 11. avgust).

29.06.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija