• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraph.co.ukl

29.06.2024

12:22

Šok iz Britanije: Bajdenu je dat rok od nedelju dana!

Reuters

Vesti

Šok iz Britanije: Bajdenu je dat rok od nedelju dana!

Podeli vest

Američkom predsedniku Džou Bajdenu rečeno je da ima nedelju dana da pridobije demokrate ili će oni krenuti da ga svrgnu posle katastrofalnog nastupa u prvoj predsedničkoj debati, piše britanski Telegraf

Donatori i kongresmeni pozvali su Bajdena da odustane od svoje kandidature za reizbor za predsednika nakon što je više puta pogrešio i u jednom trenutku "se potpuno zamrznuo" tokom prve direktne debate sa republikanskim kandidatom, bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom u predizbornoj kampanji 2024.

Drhtavim, promuklim glasom, 81-godišnjak je započeo napade na Trampa i branio svoju politiku, zastajkujući nekoliko puta da ponovi rečenice ili se ispravi. Tramp je široko priznat kao pobednik debate CNN-a u četvrtak uveče.

U petak popodne, Bajden je u prkosnom govoru u Severnoj Karolini insistirao da bi ipak mogao da pobedi na izborima, ali je rekao pristalicama: Znam da nisam mlad čovek... Ne debatujem kao nekada.

Bajden se sada suočava sa pozivima brojnih demokratskih stratega, donatora i političara da obustavi kampanju i ustupi mesto mlađem kandidatu na ovogodišnjoj partijskoj konvenciji u avgustu.

Jedan kongresmen je rekao Metjuu Iglesijasu, američkom političkom blogeru:

"Mislim da predsednik ima nedelju dana da dokaže da nije mrtav", prenosi Telegraf.

Dejvid Akselrod, još jedan Obamin savetnik, rekao je: "Biće razgovora o tome da li treba da nastavi".

Mark Buel, poznati demokratski donator, pita:

"Imamo li vremena da stavimo još nekoga tamo?“

Nekoliko izabranih političara u SAD javno je izjavilo da bi Bajdenovu kampanju trebalo prekinuti, ali desetine demokrata su privatno izrazile ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih godina i mentalnih sposobnosti.

Jedan poslanik je za NBC rekao da je "vreme da se razgovara o otvorenoj konvenciji i novom demokratskom kandidatu", dok je Džim Mekgavern, drugi kongresmen, odbio da javno podrži kampanju i rekao da "još nije došao do zaključka".

U međuvremenu u Velikoj Britaniji, ministri konzervativne vlade privatno su pozvali demokrate da odbace Bajdena.

Tri osobe iz najbližeg okruženja Rišija Sunaka rekle su za Telegraf da bi Bajdena trebalo zameniti nekim bolje pozicioniranim da pobedi Donalda Trampa.

Izvori su na različite načine pozivali demokrate da se "oslobode" Bajdena, da ga "brzo zamene", rekavši da bi mlađa alternativa imala mnogo veće šanse za pobedu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju
Politika

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju

Sporazum o slobodnoj trgovini između NR Kine i Srbije, koji je danas stupio na snagu, predstavlja veliki korak za budućnost srpske ekonomije jer ćemo povlašćenim pristupom proizvodima srpskog porekla značajno unaprediti izvozne mogućnosti i konkurentnost kompanija iz Srbije, što će doprineti proširenju investicionih i proizvodnih kapaciteta u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom predstavljanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine u Novom Sadu.

01.07.2024

14:29

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...
Politika

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...

Šiptarski ekstremista Glauk Konjufca, jedan od najbližih saradnika "premijera" Aljbina Kurtija i takozvani predsednik "kosovskog parlamenta", poručio je da su "institucije jedinstvene po pitanju tri uslova koje je Kurti postavio u Briselu" - priznanje nezavisnosti "Kosova", izručenje Milana Radoičića Prištini i povlačenje pisma koje je Beograd poslao u Brisel.

01.07.2024

14:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija