• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.06.2024

14:27

Napad u Beogradu udarna vest u izraelskim medijima! Ministarstvo spoljnih poslova izdalo hitno saopštenje!

informer.rs

Vesti

Napad u Beogradu udarna vest u izraelskim medijima! Ministarstvo spoljnih poslova izdalo hitno saopštenje!

Podeli vest

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je današnji napad na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu kao ''pokušaj terorističkog napada'', javljaju Tajms of Izrael i Jerusalem post.

''Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju“, navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva.

Izraelski mediji kao udarnu objavili su vest o napadu u Beogradu, prenoseći izjave srpskih zvaničnika. Jerusalem post pod naslovom "Policajac koji čuva izraelsku ambasadu u Srbiji pogođen strelom, ubio napadača" objavio je vest iz Beograda, navodeći izjavu potpredsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je potvriod da je oko 11 časova nepoznato lice pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

"Policajac (34) upotrebio je oružje u samoodbrani i neutralisao napadača, koji je preminuo od zadobijenih rana. Svestan je prebačen u Urgentni centar, gde će biti urađena operacija. Ispituju se sve okolnosti napada i mogući motivi", prenosi Jerusalem post reči ministra Dačića.

Dačić je istakao da se radi o terorističkom napadu usmerenom protiv države Srbije i Žandarmerije.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo, saopšteno je iz MUP-a. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...
Politika

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...

Šiptarski ekstremista Glauk Konjufca, jedan od najbližih saradnika "premijera" Aljbina Kurtija i takozvani predsednik "kosovskog parlamenta", poručio je da su "institucije jedinstvene po pitanju tri uslova koje je Kurti postavio u Briselu" - priznanje nezavisnosti "Kosova", izručenje Milana Radoičića Prištini i povlačenje pisma koje je Beograd poslao u Brisel.

01.07.2024

14:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija