• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.06.2024

21:56

(VIDEO) Požar zahvatio kuće! Osam helikoptera ide ka vatri, panika sve veća!

printscreen youtube

Vesti

(VIDEO) Požar zahvatio kuće! Osam helikoptera ide ka vatri, panika sve veća!

Podeli vest

Snažan šumski požar gori u oblasti Kerateja u predgrađu Atine, nekoliko kuća je izgorelo, a najavljena je evakuacija deset naselja, javila je grčka javna televizija ERT.

- Duva veoma jak vetar. Odmah su mobilisane kopnene i vazdušne snage. Vatra nema jedinstven front već postoje četiri različita izvora - navodi TV kanal.

Požar sa zemlje gasi 140 vatrogasaca dok 17 letelica neprestano ispušta vodu.

- Osam helikoptera i devet aviona ide ka požarima - preneo je TV kanal. Gašenje požara otežavaju vetrovi koji duvuju brže od 75 kilometara na sat.

Trenutno je evakuisano šest naselja dok je najavljena evakuacija još četiri. Vatrogascima pomažu policija i vojska sa građevinskom opremom. ERT navodi da su selu Plaka izgorele najmanje tri kuće.

Policija je u Karateji evakuisala 52 osobe zarobljene u požaru. Uglavnom se radi o starijim osobama sa zdravstvenim problemima ili poteškoćama u kretanju. Neki stariji ljudi odbijaju da napuste svoje domove dok policija sa lopatama u rukama pokušava da spase njihovu imovinu.

- Policija je primila 40 poziva upomoć - preneo je TV kanal. Veliki požar izbio je i u Stamati i vetar ga prema navodima lokalnih medija širi prema Rodopoliju. Policija poziva meštane da se evakuišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija