• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2024

20:46

Putina ne zanima Bajden! Rusija je voljna da pregovara o miru samo sa ovim čovekom!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

Putina ne zanima Bajden! Rusija je voljna da pregovara o miru samo sa ovim čovekom!

Podeli vest

Rusija je spremna da razgovara o pitanjima strateške stabilnosti sa Sjedinjenim Državama, ali je potrebno sačekati da nova administracija u Vašingtonu razume njihov stav, izjavio je u četvrtak predsednik Vladimir Putin.

Putin je podsetio i da je Rusija formulisala svoje bezbednosne predloge, dodajući da oni treba da budu „ dobrovoljni ” i drugih zemalja.

- Moramo da sačekamo izbore u SAD i da razumemo raspoloženje i preferencije buduće administracije. Spremni smo za to - rekao je Putin novinarima, dodajući da je Rusija spremna za „dijalog“ sa SAD.

Putin je takođe rekao da je „ nemoguće “ govoriti o konstruktivnom dijalogu pre izbora u SAD.

Predsednik Putin je napomenuo da je gledao fragmente prošlonedeljne predsedničke debate između američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovog republikanskog kandidata Donalda Trampa.

- Pa, video sam neke fragmente. Imam dosta stvari da uradim, tako da ne pratim baš šta se tamo dešava... Generalno, naravno, video sam nešto od toga, nije se moglo izbeći - rekao je.

Vladimir Putin je istakao da je besmisleno pokušavati da se angažuje sa ukrajinskim parlamentom sve dok on odgovara vladi koja se nelegalno drži vlasti.

Foto: EPA

 

- Vladajuća elita... zato što nezakonito ostaje na vlasti, nije čak ni tražila potvrdu od Ustavnog suda za svoj mandat - rekao je predsednik, pozivajući se na presudu Vrhovnog suda iz 2015. godine, kojom je predsednički mandat ograničen na pet godina, bez ekstenzija.

Nakon toga predsednik Putin je dodao kako su odnosi SAD i Rusije bili relativno topli i da sa nekim kao što su Džo Bajden i njegova administracija ne vredi razgovarati o bilo čemu.

Napomenuo je da Moskva prati dešavanja u Americi i da Tramp deluje kao povoljan saradnik za rešavanje spoljnih problema i dijalog.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)
Live TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)

Udarci stižu sa svih strana od onih kojima smeta slobodoumna Srbija. Sve više napada na predsednika Vučića dolazi iz zvaničnog Zagreba. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Zoran Babić iz SNS-a. Uživo u program javio se Lazar Stević, dopisnik TV Most, koji je govorio o još jednom napadu na Srbina od strane Albanca na teritoriji KiM.

07.07.2024

10:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija