• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2024

22:07

Sada je gotovo! Bajdenu stigla nova poruka od demokrata! Evo šta ga čeka!

Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Vesti

Sada je gotovo! Bajdenu stigla nova poruka od demokrata! Evo šta ga čeka!

Podeli vest

Grupa od 168 pristalica Demokratske partije, uključujući velike donatore i akademike, poslala je u petak pismo američkom predsedniku Džou Bajdenu, pozivajući ga da odustane od svoje kandidature za reizbor, objavio je Vašington post.

Tokom protekle nedelje, nekoliko drugih medija je tvrdilo da pritisak na Bajdena raste iznutra stranke, ali sadašnji predsednik kopa za petama.

Sumnje oko toga da li je 81-godišnjak mentalno i fizički sposoban da vodi zemlju još četiri godine porasle su od njegovog prekida nastupa u televizijskoj debati protiv republikanskog rivala Donalda Trampa prošle nedelje.

Bajden je delovao slabašno i zbunjeno tokom celog susreta – nešto što su on i njegova kampanja pripisali hladnoći i umoru od putovanja.

U svom članku u petak, Post je citirao pismo kao „s poštovanjem“ pozivajući Bajdena da se „povuče sa reizbora zarad naše demokratije i budućnosti naše nacije“.

Foto: Reuters

 

U molbi su se citirale „pretnje koje predstavlja drugi mandat Donalda Trampa“ i savetovao se Bajden da „zacementira svoje nasleđe prenošenjem baklje – baš kao što je to učinio Džordž Vašington“.

Prema pisanju lista, među 168 potpisnika su Kristi Volton, snaja milijarder osnivača Volmarta, kao i investitor milijarder Majk Novograc i profesor Pravnog fakulteta sa Harvarda Lorens Lesig, među mnogim drugim visokim poslovnim rukovodiocima i akademicima.

Govoreći za Njujork Tajms u sredu, suosnivač Netflika Rid Hejstings je tvrdio da „Bajden mora da se povuče kako bi dozvolio snažnom demokratskom lideru da pobedi Trampa i da nas sačuva bezbedne i prosperitetne“.

Foto: EPA

 

U članku se navodi da, iako je Hejstings bio jedan od prvih velikih demokratskih donatora koji je javno ispoljio svoju frustraciju, mnogi njegovi vršnjaci privatno izražavaju slične zabrinutosti.

Istog dana, drugi veliki donator Demokratske partije, Čarls Majers, predsednik Signum Global Advisors-a, rekao je za Blumberg nadzor da Bajden ima „četiri do pet dana“ da dokaže da je sposoban da nastavi trku za reizbor.

Predsednik je, međutim, odbacio sve predloge da treba da se povuče.

- Dozvolite mi da kažem ovo što jasnije mogu, što jednostavnije i direktnije mogu: ja bežim... niko me ne gura. Ne idem -  insistirao je političar tokom razgovora sa članovima kampanje u sredu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija