• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.07.2024

21:54

Tuga! U Kijevu ubijeno četvoro dece! Rusi priredili pakao Ukrajincima!

Tanjug/AP/Shutterstock

Vesti

Tuga! U Kijevu ubijeno četvoro dece! Rusi priredili pakao Ukrajincima!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 867. dan.

Raketna opasnost u Belogorodu

Proglašena je raketna pretnja širom Belgorodske oblasti, javio je na svom Telegram kanalu guverner regiona Vjačeslav Gladkov .

- Cela teritorija Belgorodske oblasti je raketna opasnost. Ostanite tamo dok ne dobijete signal „Opasnost od rakete - kaže Gladkov.

 

Ukrajinska pešadija doživela slom! Ovo se do sada nije desilo, Kijev u panici!

Počele vežbe gađanja u Sevastopolju

Crnomorska flota izvodi vežbe gađanja u Sevastopolju u oblasti Severnog i Južnog pristaništa, kao i u oblastima zaliva Kamišova i Strelecka, u gradu je sve mirno, rekao je gubernator Mihail Razvožajev u Telegram kanalu .

- Otprilike do 20.30 časova u oblasti zaliva Severni i Južni Mols, Streletskaja i Kamišovaja, flota izvodi obuku za ekipe podrške protiv podvodne sabotaže gađanjem iz različitih vrsta lakog naoružanja - rekao je on.
 

(VIDEO) Stravičan udar na prvoj liniji! Zelenski se ovome nije nadao, Rusi nastavljaju sa teškim manevrom!

Oborema dva drona iznad Belgoroda

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je u utorak još dva ukrajinska drona iznad Belogrodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Devetog jula ove godine, oko 17.20 po moskovskom vremenu, zaustavljen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije dežurnim PVO sistemima bespilotne letelice iznad teritorije Belgorodske oblasti - navodi se u poruci.
 

(VIDEO) Stigla ruska odmazda! Moćno oružje nateralo Ukrajince na povlačenje!

Uništen ukrajnski vojni pogon

Ruske Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija su u protekla 24 sata pogodili dva lansera ukrajinskih PVO sistema S-300PS i radionicu za proizvodnju dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije su identifikovane i uništene: detektor male visine i dva lansera protivvazdušnog raketnog sistema S-300PS pogođeni: proizvodna radionica i skladište za napadne bespilotne letelice, akumulacije ljudstva i neprijateljske vojne opreme u 134 regiona - navodi se u izveštaju.
 

Sve se menja! Putin doneo prelomnu odluku! Vojska dobila ono što je godinama čekala: Od sada je dovoljeno...

U Kijevu ubijeno četvoro dece!

U jučerašnjem raketnom napadu na Kijev poginuli su desetogodišnji karatista Maksim Simanjuk, njegova majka i sestra. Bili su u svom stanu, saopštila je ukrajinska karate federacija. U Kijevu je juče stradalo četvoro dece.

 

 

Eksplozije u Odeskoj oblasti!

 

Šok u Ukrajini! Rusi probili odbranu Kijeva! Svi shvatili šta ih sada čeka, stigao hitan poziv za prekid rata!

Pogođena elektrana u Rostovu

U napadu dronom na trafostanicu Rostovska u mestu Judino u rostovskoj oblasti, izgorela su najmanje dva transformatora.

 

(VIDEO) Počela osveta Ukrajine! Gori Rusija, izvedeni masovni udari! Pojavili se prvi snimci sa lici mesta, sve nestaje u plamenu!

 

Ulazak Ukrajine u NATO nepovratan

Ulazak Ukrajine u NATO biće opisan u nacrtu deklaracije za samit NATO-a kao „nepovratan“, javio je Si-En-En, pozivajući se na izvore upoznate sa nacrtom.

- Bela kuća podržava upotrebu ove reči („nepovratno“) u završnoj deklaraciji ako se u dokumentu potvrđuje da se rad Ukrajine na demokratskim reformama mora nastaviti - rekao je neimenovani američki zvaničnik televiziji.

Prema njegovim rečima, konačna verzija deklaracije samita sadržaće ovu formulaciju.
Samit NATO se održava od 9 do 11 u Vašingtonu.

 

Rusija na nogama! Ko je zapravo bombardovao dečju bolnicu?! "Amerika će iskoristiti ovo..."

 

Snage PVO odbile napad dronom

Snage PVO i sistemi za elektronsko ratovanje odbili su napad dronom na Volgogradsku oblast, rekao je gubernator Andrej Bočarov.

Kao posledica pada delova, došlo je do požara na trafostanici u Frolovu i na skladištu nafte u Kalaču na Donu.

„Požar na trafostanici je brzo ugašen, napajanje strujom nije prekinuto. Vatrogasna služba regiona i Ministarstvo za vanredne situacije rade na mestu požara na skladištu nafte, nema opasnosti po stambene objekte“, rekao je on.

 

Ode Ukrajina u istoriju! Neočekivani udar Rusije zbrisao poslednje američko oružje! Odbrana više ne postoji, nastupio je najgori scenario!

 

Uništeno 38 dronova

U noći 9. jula presretnuto je i uništeno 38 dronova iznad ruskih regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Iznad Rostovske oblasti oboren je 21 dron, iznad Kurske oblasti sedam, a iznad Astrahanske oblasti pet. Još tri su uništena iznad Belgorodske oblasti, dve nad Voronježom.
 

 

(VIDEO) Rusi razaraju sve! FAB-3000 doleteo i na Njujork! Stravična eksplozija zbrisala zgradu, kamen na kamenu nije ostao!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe izvele su masivan napad na različite ciljeve na teritoriji pod kontrolom kijevskog režima. Najviše udara zabeleženo je u Kijevu, gde su ruske krstareće rakete uspele da probiju "PVO kišobran" i pogode industrijske objekte.

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu, ruske trupe vode borbe i prema nekim podacima napredovale su u oblasti Peskjanog.

Na Artemovskom pravcu, jedinice Oružanih snaga Rusije učvršćuju bokove nakon zauzimanja naselja "Kanal" u Časovom Jaru i napreduju unutar granica Kalinina (Kalinovke).

Na Aleksandro-Kalinovskom pravcu nastavljaju se borbe na istočnim periferijama Dzeržinske (Torecke) aglomeracije. Ruske trupe napreduju u oblasti Družbe, Kirova (Pivničnog) i u Novgorodskom (Njujorku).

Na Avdejevskom pravcu vode se borbe za Jevgenovku i Sokol. Protivnik ne prestaje s kontra napadima, ali postepeno se povlači i gubi teritoriju severno od Novoselovke Prve.

Na Južnodonjeckom pravcu, ruske jurišne grupe napreduju u okolini balke Ikrajnaja i probijaju odbranu ukrajinskih formacija u pravcu Konstantinovke.

 

Katastrofa! Dolazi sudnji dan za Harkov! Rusi tvrde: Zelenski naredio potapanje grada, ako se približe ruske trupe...

 

Nemačka isporučila Ukrajini novi paket pomoći

Nemačka vlada potvrdila je transfer trećeg sistema Patriot Ukrajini i najavila novi paket pomoći, objavljeno je danas na sajtu savezne vlade.

U saopštenju se navodi da je isporučen sistem Patriot sa rezervnim delovima i projektilima, dva samohodna multifunkcionalna radara TRML-4D (9 je već prebačeno) i 9.000 granata za protivvazdušne sisteme GEPARD.

 

Rusija trlja ruke! Moćni resurs u rukama Amerike na ivici kolapsa! Udar čudnih okolnosti bacio Evropu u očaj, ona će platiti najstrašniju cenu!

 

Jermak o žrtvama ruskih udara

Od posledica ruskog granatiranja na ciljeve širom Ukrajine, danas je poginulo 36 ljudi, a još 140 je povređeno, saopštio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.

- Poginulo je 36 osoba, 140 je povređeno od posledica današnjih raketnih udara Ruske Federacije na teritoriju Ukrajine - naveo je on na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!
Tenis

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!

Novak ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da ima oružje da odlučno zastraši Alkaraza. Njegovim udarcima nedostajala je preciznost i snaga, pokušao je novu taktiku koja se na kraju pokazala samoubilačkom, poručio je trener Rafaela Nadala, Toni Nadal.

15.07.2024

20:53

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52