• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2024

13:24

Vašington na aparatima! Indija se otrgla kontroli, pale udarne odluke!

Reuters

Vesti

Vašington na aparatima! Indija se otrgla kontroli, pale udarne odluke!

Podeli vest

Rusija je odani prijatelj Indije, a u rusko-indijskim odnosima "temperatura" je uvek pozitivna, izjavio je indijski premijer Narendra Modi na sastanku sa indijskom zajednicom u Moskvi.

- Kada čuje reč 'Rusija', prvo što padne na pamet svakom Indijcu je 'naš saputnik u sreći i tuzi'. Rusija je pravi prijatelj Indije - istakao je Modi.

Kako je naveo, u Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvek pozitivna.

Modi je otkrio da će Indija otvoriti dva nova konzulata u Rusiji, u Kazanju i Jekaterinburgu.

- Odlučili smo da otvorimo nove konzulate u Kazanju i Jekaterinburgu, što će doprineti razvoju turizma i poslovne trgovine. Olakšaće putovanja i poslovnu saradnju - naveo je.

On je prethodno zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na prijemu u njegovoj rezidenciji u Novo-Ogarevu i izrazio nadu u jačanje prijateljstva između zemalja.

- Zahvaljujem se predsedniku Putinu što me je primio u Novo-Ogarevu. Radujem se sutrašnjim razgovorima, koji će nesumnjivo doprineti daljem jačanju prijateljstva između Indije i Rusije - napisao je indijski premijer na Iksu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ruski predsednik i indijski premijer stigli su na Međunarodnu izložbu i forum "Rusija" u Izložbu dostignuća narodne privrede (VDNK).

Lideri razgeldaju paviljon "Atom", čija izložba govori o istoriji razvoja atomske energije od početka sovjetskog atomskog projekta do danas.

Naime, izložba je juče zvanično završena, ali je i dalje u paviljonima.

Kako je ranije saopštio "Rosatom", državna korporacija razgovara o izgradnji još šest nuklearnih blokova velike snage i nuklearnih elektrana male snage u Indiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija