• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2024

05:00

Šta rade ovi?! Sve će ih razneti! Svet na ivici sukoba Rusije i NATO! Obaveštajac užasnut vestima iz Poljske: Ne znam šta pokušavaju...

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šta rade ovi?! Sve će ih razneti! Svet na ivici sukoba Rusije i NATO! Obaveštajac užasnut vestima iz Poljske: Ne znam šta pokušavaju...

Podeli vest

Ruske snage će lako uništiti poljske sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) ako budu postavljeni na granici sa Ukrajinom radi pomoći u obaranju raketa, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u emisiji na YouTube kanalu "Dialogue Works".

Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Poljske, Pavel Vronski, izjavio je krajem maja u intervjuu za portal "Ukrinform" da Poljska razmatra mogućnost korišćenja svojih PVO sistema, smeštenih blizu granice, protiv ruskih raketa, ali da još uvek nije doneta nikakva odluka po tom pitanju. Vronski je dodao da je Kijev apelovao na Varšavu za sprovođenje ove inicijative.

- Da biste zaštitili Lavov i prilaze ka njemu, morate postaviti svoje PVO sisteme pravo na granicu. Rusi će reći: 'hvala' i razneti ih, tako da bi to bila krajnja glupost sa strane Poljske ako bi se odlučili na taj korak - istakao je Riter.

Prema mišljenju bivšeg obaveštajca, u slučaju pokušaja Varšave da obori ruske rakete iznad Ukrajine, Moskva bi odmah odgovorila. Riter je takođe naveo da NATO verovatno neće intervenisati u takvom scenariju.

- Poljska to ne može da uradi, nema dovoljno PVO kapaciteta za to. Ne znam o čemu razmišljaju - zaključio je Riter.

Krajem maja, ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio je da je Ukrajina samo tokom tog meseca izgubila više od 35 hiljada vojnika i preko 2,7 hiljada jedinica naoružanja. Takođe je naglasio da zapadne države, isporučujući oružje Kijevu, prenoseći obaveštajne podatke i obučavajući ukrajinske vojnike, produžavaju oružani sukob.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija