• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Interagazin

11.07.2024

23:10

FICO se brutalno obrušio na Zapad zbog Orbana: Da propagira ubijanje Slovena, dobio bi Nobelovu nagradu za mir!

Tanjug/AP

Vesti

FICO se brutalno obrušio na Zapad zbog Orbana: Da propagira ubijanje Slovena, dobio bi Nobelovu nagradu za mir!

Podeli vest

Mađarskog premijera Viktora Orbana neosnovano pokušavaju da izopšte zbog njegove posete Ukrajini, Rusiji i Kini, izjavio je premijer Slovačke Robert Fico. Poručuje kako ne može da veruje svojim očima šta su uradili mađarskom premijeru, jer je odlučio da kao suvereni političar poseti Kijev, Moskvu i Peking i širi mirovnu inicijativu.

- To je nedopustivo. Da jenjegiova misija bila da Sloveni treba da se ubijaju još intenzivnije, možda bi bio nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Ovako pokušavaju da, apsolutno neosnovano, od njega naprave odmetnika godine - rekao je Fico u svojoj video-poruci.

Pored toga, Fico je prokomentarisao potencijalno stupanje Ukrajine u NATO, istakavši da bi to garantovalo treći svetski rat.

On je dodao da poslanici njegove partije Smer-SD neće podržati članstvo Kijeva u NATO-u.

Slovački premijer je istakao da je ministrima koji su prisustvovali samitu NATO-a u Vašingtonu naložio da je u završnoj deklaraciji potrebno zadržati uslov da parlamenti svih zemalja koje ulaze u Alijansu treba da se saglase sa odlukom o potencijalnom pridruženju Ukrajine organizaciji.

Prethodno, italijanski list Republika je objavio da zemlje Evropske unije nameravaju da „kazne" Budimpeštu bojkotom neformalnih ministarskih sastanaka tokom mađarskog predsedavanja Savetom EU zbog poseta mađarskog premijera Viktora Orbana Moskvi i Pekingu.

Orban i njegova delegacija stigli su u Moskvu 5. jula i sastali se sa Putinom. Orban je posetu Moskvi nazvao narednom etapom mirovne misije, čija je prva etapa bila putovanje u Kijev 2. jula. Mađarski premijer je rekao da uskoro namerava da održi nekoliko „slično neočekivanih" sastanaka.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto savetovao je evropske političare da „vežu pojaseve" za naredne Orbanove korake u okviru „mirovne misije". Orban je nakon Moskve posetio Peking, gde se sastao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. Iz Kine je otišao u Vašington.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Orban: Putin i Si žele mir u Ukrajini do kraja 2024! Španski list 'El Pais' otkriva detalje misije šefa vlade u Budimpešti
Planeta

Orban: Putin i Si žele mir u Ukrajini do kraja 2024! Španski list 'El Pais' otkriva detalje misije šefa vlade u Budimpešti

Ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping predviđaju da će mirovni pregovori o Ukrajini početi pre kraja ove godine, otkriva "El Pais". Taj španski list tvrdi da je mađarski predsednik Viktor Orban, nakon sastanaka u Moskvi i Pekingu, to napisao u diplomatskim depešama, koje je poslao šefu Evropskog saveta Šarlu Mišelu i liderima država članica EU.

11.07.2024

17:40

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!
Fudbal

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!

Velike promene u reprezentaciji Engleske! Poznati stručnjak Geret Sautgejt podneo je ostavku na mesto selektora vicešampiona Evrope, svega dva dana nakon poraza od Španije u finalu šampionata Starog kontinenta.

16.07.2024

12:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija