• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Skz news

14.07.2024

20:43

OGLASIO SE BAJDEN! Otkrio da je razgovarao sa Trampom posle napada: Znamo ko je strelac, ne i njegov motiv!

Tanjug/AP

Vesti

OGLASIO SE BAJDEN! Otkrio da je razgovarao sa Trampom posle napada: Znamo ko je strelac, ne i njegov motiv!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je sa novinarima u Beloj kući nakon pucnjave na Trampovom mitingu u Pensilvaniji.

- Iskreno sam zahvalan što je Tramp dobro i što se oporavlja - рекао је on na početku svoje izjave.

Dodaje da su on i Tramp sinoć posle incidenta imali „kratak i dobar” razgovor.

On kaže da je na jučerašnjem skupu uputio nezavisnu reviziju nacionalne bezbednosti kako bi se „tačno procenilo šta se dogodilo“, dodajući da će njeni nalazi biti podeljeni javnosti.

- U Americi nema mesta ovakvom nasilju, ili bilo kakvom nasilju u tom smislu. Pokušaj atentata je suprotan svemu za šta se kao nacija zalažemo. Sve. Nismo to ko smo mi kao nacija. To nije Amerika. I ne možemo dozvoliti da se to dogodi. Jedinstvo je najneuhvatljiviji cilj od svih, ali ništa nije toliko važno kao to trenutno: jedinstvo - rekao je Bajden.

Bajden je dodao da je šefu američke tajne službe naložio da preispita bezbednosne mere uoči ovonedeljne Republikanske nacionalne konvencije u Milvokiju. Bajden je dodao da je nastojao da Trampu obezbedi sve resurse Tajne službe koje su bivši predsednik i njegov tim tražili.

- Bio sam dosledan u svom smeru sa Tajnom službom da mu obezbedim sve resurse, sposobnost i zaštitne mere neophodne da osiguram njenu kontinuiranu bezbednost - rekao je Bajden.

On je naglasio da „još nemamo nikakve informacije o motivu strelca“, ali da „znamo ko je on“.

- Pozivam sve... molim vas da ne pravite pretpostavke o njegovim motivima ili vezama - rekao je Bajden i dodao:

- Neka FBI radi svoj posao, a njihove partnerske agencije da rade svoj posao!

Rekao je da je dao instrukcije istrazi, za koju je rekao da je u ranoj fazi, da bude "temeljna i brza" i rekao da će "istražitelji imati sve resurse koji su im potrebni da to urade".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52