• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.07.2024

14:00

Šta se krije iza Trampovog kačketa? Pretpostavke o tajnom zaštitnom priboru!

EPA/printscreen

Vesti

Šta se krije iza Trampovog kačketa? Pretpostavke o tajnom zaštitnom priboru!

Podeli vest

U eri političkih previranja i nesigurnosti, zaštita visokoprofilnih ličnosti postaje imperativ. Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, poznat je po svom ikoničnom crvenom kačketu sa sloganom "Make America Great Again". Ali, šta ako ovaj kačket nije samo modni detalj, već sofisticiran komad zaštitne opreme? Ljuban Kovačević, IT Stručnjak, otkriva tehnološka čuda u malom.

Ljuban Kovačević, IT stručnjak, pretpostavlja da Trampov kačket može biti mnogo više od obične kape. Uzimajući u obzir visokorizične situacije u kojima se Tramp često nalazi, moguće je da ovaj kačket poseduje skrivene tehnologije koje mogu pružiti dodatnu zaštitu. Na primer, kačket bi mogao biti izrađen od materijala otpornog na metke, sličnog onome što se koristi u pancirima. Ova vrsta materijala mogla bi potencijalno zaštititi glavu nosioca od smrtonosnih projektila.

Spasavanje života

Postoji mogućnost da je upravo ovaj kačket spasao Trampu život u više navrata. Tokom brojnih okupljanja i skupova, Tramp je bio u situacijama sa visokim bezbednosnim rizikom. Ako bi atentator pokušao da ga pogodi u glavu, pancirni kačket bi mogao apsorbovati udarac i zaštititi njegov život. Ovakve pretpostavke nisu bez osnova, jer su moderne tehnologije u stanju da stvore lake i praktične zaštitne elemente koji mogu biti neprimetni na prvi pogled.

Zašto nositi kačket stalno

Tramp i mnogi njegovi pristalice redovno nose ove kačkete na javnim događajima. Pored političkog identiteta koji ovi kačketi simbolizuju, Ljuban Kovačević smatra da postoji mogućnost da je njihova rasprostranjenost među pristalicama deo šireg plana zaštite. Ako svi nose slične kačkete, atentatoru je teže da precizno identifikuje metu. Ova strategija dodatno komplikuje planiranje potencijalnih napada i smanjuje verovatnoću uspešnog atentata.

Misterija koja se nastavlja

Iako nema zvaničnih potvrda o specijalnim svojstvima Trampovog kačketa, širenje ovakvih teorija ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za inovativnim rešenjima u oblasti zaštite. Bez obzira da li su ove pretpostavke tačne ili ne, one dodaju dodatnu dimenziju kačketu koji je postao simbol jedne političke ere. 

Tehnološki napredak neprestano menja način na koji se pristupa bezbednosti, a možda je Trampov kačket samo jedan od primera kako se moderni trendovi integrišu u svakodnevni život, pružajući zaštitu tamo gde se najmanje očekuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52