• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

17.07.2024

20:41

Ne dajte da vas lažu, službe su znale za atentatora na Trampa! Sve što se sada radi jeste da sakriju istinu!

Shutterstock/EPA

Vesti

Ne dajte da vas lažu, službe su znale za atentatora na Trampa! Sve što se sada radi jeste da sakriju istinu!

Podeli vest

Ne treba računati da ćemo istinu o pokušaju ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa čuti od mejnstrim medija, upozorio je bivši američki kongresmen Ron Pol. On je u kolumni naveo da nije čudo što su elite i dalje odlučne da cenzurišu društvene mreže kao što su Iks i TikTok.

- Živimo carstvu laži, koje podržavaju mejnstrim mediji. A traženje istine u ovoj imperiji laži za nas je najveći izazov u moralnom bankrotu u kojem živimo - kaže Pol.

On je podsetio da su mnogi ismevali teorije zavere konzervativaca, a sada sugerišu da je čitav događaj nameštaljka da bi Tramp bio „poguran" u anketama uoči izbora.

Bivši pripadnik specijalnih snaga američke Ratne mornarice i osnivač zloglasne privatne vojne kompanije „Blekvoter" Erik Prins tvrdi da činjenica da je Tajna služba dozvolila strelcu naoružanom puškom u krugu od 150 metara od mesta unapred planiranog događaja ukazuje ili na nameru ili na ogromnu nesposobnost.

Podseća i da su službe najmanje dva minuta ranije znale da je neko naoružan na krovu i cilja bivšeg predsednika, ali niko nije sklonio Trampa sa bine.

- Ako je sve ovo brljotina vlade možemo očekivati saslušanja, istrage i komisije koje će zapravo poslužiti da se prikriju službene greške ili čak zle namere nekih u vladi. To je ono što vlada čini bez obzira ko je na funkciji: štiti se od stvarne kontrole i odupire se da bude razotkrivena kao nesposobna ili nešto još gore - kaže Pol.

Upozorava da je, i kad bi postojala istinska istraga, koja bi otkrila šta se dogodilo na Trampovom skupu, pitanje da li bi mejnstrim mediji o tome izvestili.

- To su mediji koji su, nakon što je Tramp jasno upucan u televizijskom prenosu uživo, izvestili da je 'Tramp otpraćen sa bine nakon buke na skupu u Pensilvaniji" (Vašington post), ili 'Tajna služba sklonila Trampa sa bine nakon što je pao' (Si-En-En) - podseća Pol.

Kako dodaje, to su isti oni mejnstrim mediji koji već godinama porede Trampa sa Hitlerom, a sada se pretvaraju da su šokirani što se njihova podla retorika završila nasiljem.

Ukazuje i na reči aktuelne direktorke Tajne službe da izražava svoju posvećenost „raznolikosti" u zapošljavanju agenata, pitavši šta ako je njena posvećenost dovela do raznovrsnosti ali ne uspeva u svojoj osnovnoj misiji.

- Šta ako je problem sa Tajnom službom u tome što je premeštena u nekompetentno Odeljenje za unutrašnju bezbednost, čijem stvaranju sam se oštro protivio dok sam bio u Kongresu - upitao je Pol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija