• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2024

16:55

(VIDEO) Vreme ti je za penziju! Demokrate ponovo pozivaju Bajdena da napusti kandidaturu!

EPA

Vesti

(VIDEO) Vreme ti je za penziju! Demokrate ponovo pozivaju Bajdena da napusti kandidaturu!

Podeli vest

Grupa zabrinutih glasača Demokratske partije SAD, nazvana „Prodaj baklju“, pridružila se kampanji da izvrši pritisak na predsednika Džoa Bajdena da odustane od predsedničkih izbora 2024.

U snimku koji je objavila grupa, sedam glasača traži od Bajdena da se povuče kako bi izbegao poraz od svog republikanskog rivala, bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pozivaju ga da „bude lider kakav znamo da jesi“, hvaleći ga za „spašavanje demokratije 2020.“ kada je izabran za sadašnji mandat.

- Sada imate priliku da to uradite ponovo. Vreme je da predamo baklju i pustimo da se izabere novi kandidat. Onaj koji može da donese novu energiju, novu nadu i da se pobrine da se Donald Tramp više nikada ne približi Beloj kući - navode birači u oglasu.

Video, koji je ranije ove nedelje postavljen na Jutjub, trebalo bi da počne da se prikazuje u ponedeljak u emisiji MSNBC-ja „Jutro Džo“, jednoj od Bajdenovih omiljenih emisija.

Oglašavanje bi pokrivalo Bajdenovu kuću Rehobot na plaži u Delaveru, gde se trenutno oporavlja nakon što je bio pozitivan na Covid-19 ranije ove nedelje.

Suosnivač Pas da Torč-a Aaron Regenberg rekao je za En-Bi-Si u petak da su i program i oblast za oglašavanje odabrani kako bi se poruka poslala direktno 81-godišnjem političaru.

Podsetimo da se Bajden već neko vreme suočava sa javnim nadzorom zbog svog mentalnog i fizičkog pada, ali zabrinutost se produbila nakon njegove katastrofalne televizijske debate sa Donaldom Trampom prošlog meseca.

Bajden je pomešao reči i brojeve, izgubio tok misli i mučio se da završi rečenice.

To je dovelo do neslaganja unutar Demokratske stranke, sa mnogim uticajnim članovima i donatorima kampanje koji su tražili da Bajden ispadne iz trke.

Stranka je takođe odložila zvaničnu nominaciju, koja je bila planirana za ovu nedelju, negde za avgust.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)
Politika

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Lebane otvoren je četvrti po redu jedinstveni festival izložbeno prodajnog karaktera, Paradajz fest na kome svi izloženi proizvodi mogu da se degustiraju i kupe i to na više od 40 štandova izlagača poljoprivrednih proizvoda, za koje se ove godine tražilo mesto više jer je zainteresovanost izlagača ove godine bila izuzetno velika.

20.07.2024

16:00

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija