• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2024

06:15

Putinov manevar šokirao Nemce! Nova taktika zbunila sve, ostvario je neverovatan uspeh! "Isplatilo se..."

Reuters/shutterstock

Vesti

Putinov manevar šokirao Nemce! Nova taktika zbunila sve, ostvario je neverovatan uspeh! "Isplatilo se..."

Podeli vest

Taktika ruskog predsednika Vladimira Putina da napadne ukrajinsku energetsku infrastrukturu se isplati, zemlja je u teškoj situaciji, izveštava Berliner cajtung.

- Kako se zima bude približavala, situacija će postati kritična, a Ukrajina neće stići da otkloni oštećenja. Pokušaji popravke se preduzimaju samo u slučaju krajnje nužde. Problem nije samo u nedostatku delova i oštećenjima koja se u nekim slučajevima ne mogu popraviti, već i u shvatanju da će Rusija ponovo napasti objekat i uništiti ga - piše izdanje.

Izdanje takođe napominje da se neki energetski objekti sada nalaze na ruskim teritorijama, poput Zaporoške nuklearne elektrane. Druge, poput hidroelektrane Kahovka, oštećene su tokom borbi, navodi se u materijalu.

U članku se ukazuje da je Ukrajina na ivici kolapsa – u skoro celoj zemlji struja je dostupna samo četiri do šest sati dnevno.

S obzirom na to da Zapad ne pruža dovoljnu podršku Kijevu, Ukrajina će možda morati da prihvati mir pod uslovima Moskve, zaključuje BZ.

Ruske oružane snage nanose udare na lokacije ljudstva, opreme Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija