• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/Zvezda Rusija

24.07.2024

09:45

(VIDEO) Padaju sa neba! Od ukrajinskih dronova ostali samo šrafovi! Ruski lovci obaraju sve pred sobom!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Padaju sa neba! Od ukrajinskih dronova ostali samo šrafovi! Ruski lovci obaraju sve pred sobom!

Podeli vest

Kolekcija oborenih ukrajinskih dronova uključuje napadne i izviđačke bespilotne letelice, kao i MLRS zapadne proizvodnje koji se koriste za navođenje.


Posada protivvazdušnog raketnog sistema Tor-M1 grupa snaga Zapad uništila je borbene i izviđačke bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije. Danonoćno, vojnici kopnenim jedinicama pružaju pouzdan štit od pada sa neba.

Još jedan pokušaj Ukrajinaca sprečio je  posadu Tor-M1 grupe snaga 20. gardijske kombinovane armije Zapad. Ceo posao je trajao samo nekoliko minuta.

Od ukrajinskih dronova su ostali samo ostaci. Ruski lovci već imaju na raspolaganju čitavu kolekciju ukrajinskih dronova. „Uglavnom obaramo Fjurije i Lelekija. Postoji i male mete. Malo je ostalo od ovih dronova posle naših projekata. Neprijatelj samo diže dronove u nebo, mi ih odmah obaramo. Ne stižu do linije fronta“, rekli su pripadnici posade Tor-M1.

Foto: Printskrin TV ZVEZDA.RU

 

 

Među uobičajenim jurišnim i izviđačkim dronovima ima i onih čije uništavanje postaje prioritet. Oni lete noću i ciljaju raketne sisteme za višestruko Lansiranje američke proizvodnje.

Postoji dron koji ispravlja rad HIMARS MLRS. Lete dosta visoko, od dve do tri hiljade metara. Obaranjem možete sprečiti udarce . Dajemo sve od sebe“, dodali su borci. Za zaštitu i odbranu Tora zadužena je mobilna vatrogasna grupa, koja deluje zajedno sa posadom. Dok je sistem PVO u funkciji, grupa postavlja specijalne mreže protiv dronova. Naručani su i sistemi za elektronsko ratovanje.

Sistem PVO može da pogodi sve vrste vazdušnih ciljeva u svom domenu visine i domena: dronove, avione, helikoptere, pa čak i balističke rakete. Glavni zadaci „Tora“ su zaštita strateški važnih objekata ili vojnih jedinica.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik! (VIDEO)
Live TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik! (VIDEO)

Da li je zaista rat toliko surov? Nema sumnje da postoji velika država i vladari iz senke; njihovo prisustvo sve je transparentnije, ali jedine žrtve svih sukoba i ratova samo su civili. U francuskoj prestonici, dešava se haos. Pariz je pod opsadom. Oko grada je postavljena žica. Ljudi nemaju nikakve informacije i to stvara sve veću paniku. Jedan pripadnik Hamasa izjavio je da će krvave suze teći u Parizu jer Francuska pomaže Izraelu u ratu. Uživo u program javio se i novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je komentarisao situaciju na ukrajinskom frontu. Urednik "Srbija tajmsa" Antonije Kovačević javio se uživo u emisiju gde je kometarisao povlačenje Džoa Bajdena sa mesta predsedničkog kandidata.

23.07.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija