• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2024

17:36

Ljuban Kovačević: Amerika bez predsednika? Sumnje o stanju Džoa Bajdena

Informer.rs

Vesti

Ljuban Kovačević: Amerika bez predsednika? Sumnje o stanju Džoa Bajdena

Podeli vest

U poslednjih nekoliko nedelja, američki mediji su preplavljeni spekulacijama o stanju zdravlja predsednika Džoa Bajdena. Ljuban Kovačević, stručnjak iz IT sektora, iznosi svoje zabrinutosti i zaključke o ovoj situaciji.

„Uvidom u napredne tehnologije koje su danas dostupne i analizom dostupnih informacija, postavlja se pitanje da li je Džo Bajden uopšte živ,“ kaže Kovačević. „Njegova komunikacija putem društvenih mreža je postala glavna metoda njegovog obraćanja javnosti, dok se uživo nije pojavio na nijednom događaju već nedeljama.“

Kovačević dalje ističe: „Ovakvo naglo povlačenje iz predsedničke trke dodatno izaziva sumnje u njegovo zdravstveno stanje. Da li je Amerika trenutno bez predsednika? Da li se možda krije njegova smrt do izbora kako se ne bi remetila američka javnost?“

Posebno je zanimljiva i nagla kandidatura potpredsednice Kamale Haris za predsedničke izbore. „Iznenadna kandidatura Kamale Haris samo dodatno podstiče spekulacije. Da li je ovo pokušaj da se brzo pronađe zamena i osigura kontinuitet vlasti?“ pita se Kovačević.

Prema rečima Kovačevića, ovakva situacija je bez presedana i otvara mnogobrojna pitanja o transparentnosti i stabilnosti američke administracije. „Ako je predsednik zaista preminuo, skrivanje takve informacije do izbora bi moglo imati ozbiljne posledice po poverenje javnosti u vladu i njene institucije,“ zaključuje Kovačević.

Dok se spekulacije nastavljaju, ostaje da vidimo da li će zvaničnici pružiti jasne odgovore na pitanja koja postavljaju stručnjaci i šira javnost. Američka politika se nalazi na prekretnici, a istina o stanju predsednika Bajdena mogla bi značajno uticati na budućnost zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu i izazivanje straha"! Oglasila se ministarka Milica Đurđević Stamenkovski
Politika

"Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu i izazivanje straha"! Oglasila se ministarka Milica Đurđević Stamenkovski

Ubrzo, nakon što smo saopštili da će uslediti izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, i da će roditeljski dodatak biti značajno povećan, kao po nalogu, usledila je hajka jednog dela medijske scene Srbije, koja je poprimila razmere ličnog obračuna sa mnom, praćena elementima govora mržnje i javnog linča, napisala je u saopštenju ministarka Milica Đurđević Stamenkovski.

24.07.2024

19:43

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija