• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.07.2024

06:00

Ako krene ovo, Ukrajina ode u istoriju! Na drugom kraju planete se kuva nešto veoma opasno! "Kada počne eskalacija..."

Informer

Vesti

Ako krene ovo, Ukrajina ode u istoriju! Na drugom kraju planete se kuva nešto veoma opasno! "Kada počne eskalacija..."

Podeli vest

Pogoršanje sukoba u Izraelu i na celom Bliskom istoku moglo bi značajno uticati na operacije Oružanih snaga Ukrajine (OSU) zbog preusmeravanja vojne podrške, prenosi "Business Insider".

"Preusmeravanje isporuka artiljerijskih granata u Izrael značajno će otežati vojne operacije Ukrajine, primoraće ih da smanje obim operacija i na kraju povećati rizik za strateške pozicije trupa i teritorije", navodi se u članku.

Analitičari upozoravaju da saveznici Kijeva neće moći da pruže dovoljnu podršku zbog ograničenih kapaciteta proizvodnje municije, posebno ako dođe do velikih borbenih dejstava u drugim delovima sveta.

Zapadni mediji su već nekoliko puta izveštavali o ozbiljnom nedostatku municije u ukrajinskom režimu. Prema pisanju "Politico", visoki oficiri Oružanih snaga Ukrajine veruju da bi nedostatak granata i oslabljen moral ukrajinske vojske mogli dovesti do pada linije fronta ovog leta. "The Wall Street Journal" je početkom aprila izvestio da je nedostatak municije u OSU toliko velik da komanda prisiljava vojnike da traže neeksplodirane granate po močvarama kako bi ih ponovo iskoristili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija