• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

17:18

Udar na delegaciju Izraela! Skandal na Olimpijskim igrama! Obezbeđenje na najvišem nivou!

Reuters

Vesti

Udar na delegaciju Izraela! Skandal na Olimpijskim igrama! Obezbeđenje na najvišem nivou!

Podeli vest

Francuska kancelarija za borbu protiv sajber kriminala (OFAC) dobila je zadatak da ukloni privatne informacije izraelskih sportista, koje su procurile uoči Letnjih olimpijskih igara u Parizu, preneo je u subotu AFP, pozivajući se na policijske izvore.

Incident je klasifikovan kao dokking – zlonamerno objavljivanje privatnih podataka na mreži – i prijavljen je Pharosu, francuskoj službi za označavanje nelegalno distribuiranog sadržaja.

Prema pisanju izraelskih medija, hakeri su takođe pokušali da uznemiravaju sportiste na internetu dok su se lažno predstavljali kao francuska ekstremno desničarska studentska grupa.

- Hakerska grupa Zeus objavila je u petak lične podatke članova izraelske delegacije, uključujući dokumente, lične fotografije, adrese, medicinske podatke i informacije o služenju vojnog roka. Hakeri su tvrdili da „otkrivaju šta izraelski vojnici rade na Olimpijadi - navodi Inet.

Izraelski zvaničnici su tvrdili da je kampanja deo iranskog „digitalnog terorizma“, a ministar sporta Miki Zohar optužio je Teheran da „pokušava da zastraši izraelske sportiste i sprovede psihološki teror“.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio je u četvrtak svog francuskog kolegu Stefana Sežurna na, kako je rekao, iransku zaveru da gađa izraelski tim u Parizu.

- Postoje oni koji žele da naškode svečanostima ovog radosnog događaja - rekao je Kac u pismu koje je pregledao Rojters.

Kac je kasnije izjavio da Iran stoji iza serije podmetanja požara na francusku mrežu brzih železnica koji su doveli do prekida saobraćaja uoči Igara koje su počele u petak.

Teheran je negirao bilo kakvu umešanost, a iranska misija pri UN je odbacila optužbe kao „laži i prevaru“.

Preko 18.000 francuskih vojnika raspoređeno je pored redovne policije kako bi se osigurala bezbednost tokom Olimpijade.

Vlasti su izraelskoj delegaciji obezbedile pojačano 24-časovno obezbeđenje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija