• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.07.2024

14:25

Nešto veliko se sprema! Otkazuju se letovi na jedinom aerodromu u Libanu! Šta ovo znači za svet?

Shutterstock

Vesti

Nešto veliko se sprema! Otkazuju se letovi na jedinom aerodromu u Libanu! Šta ovo znači za svet?

Podeli vest

Pojedini letovi na aerodromu u glavnom gradu Libana, Bejrutu, otkazani su ili odloženi, a libanska avio-kompanija "Middle East Airlines" (MEA) saopštila je da su poremećaji u redu letenja povezani sa bezbednosnim rizicima zbog eskalacije tenzija između Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah.

Grupa nemačke avio-kompanije "Lufthanza" obustavila je letove za Bejrut do 5. avgusta zbog trenutne situacije na Bliskom istoku, saopštio danas taj avioprevoznik za Figaro.

U saopštenju se navodi da su zbog predostrožnosti obustavljeni letovi avio-kompanija, članica grupe "Lufthanza" - Swiss International Air Lines-a, Eurowings-a i Lufthanze i da je reč o ukupno pet letova. 

Nakon saopštenja "Lufthanze", francuska avio komapnija "Er Frans" i njena podružnica holandska "Transavia" objavile su da obustavljaju letove sa Bejrutom danas i sutra.

"Turkish Airlines" je takođe otkazao dva leta tokom protekle noći, a turski prevoznik "SunExpress", grčki avioprevoznik "Aegean Airlines", etiopska kompanija "Ethiopian Air", kao i libanska MEA takođe su otkazali današnje letove predviđene za Bejrut, pokazuju podaci Flightradar24, preneo je Rojters. 

Međunarodni aerodrom u Bejrutu je jedini aerodrom u Libanu.

Izraelski bezbednosni kabinet ovlastio je u nedelju vladu da odgovori na raketni napad na Golansku visoravan u kojem je u subotu poginulo najmanje 12 dece i tinejdžera, a za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.
Ta grupa je negirala da je odgovorna za napad.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija