• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.08.2024

13:10

(VIDEO) Grmi u Kurskoj oblasti! Invazija u punom jeku, Ukrajina razara naselja: Stanovnci hitno beže u skloništa!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Grmi u Kurskoj oblasti! Invazija u punom jeku, Ukrajina razara naselja: Stanovnci hitno beže u skloništa!

Podeli vest

Od jutros je u Kurskoj oblasti na snazi uzbuna za raketnu opasnost. Ukrajinski diverzanti pokušavaju da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu, ali ruske snage odbijaju agresiju, naveo je vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov na Telegramu.

- Ako ste kod kuće, morate se skloniti u prostorije bez prozora sa čvrstim zidovima poput hodnika, kupatila, ostava. Ako ste napolje, idite u najbližu zgradu ili sklonište - poručio je Smirnov građanima Kurske oblasti.

 

 

 

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je potvrdila da su Oružane snage Ukrajine počinile provokaciju granatiranjem pograničnih sela, ali su graničari i vojska preduzeli mere da odbiju agresiju.

Ukrajinska vojska je tokom noći napadala naseljena mesta u Kurskoj oblasti, koja se nalaze u neposrednoj granici, naveo je ratni dopisnik Jevgenij Poddubnij za "Vesti". 

Situacija je i dalje napeta, dodao je i potvrdio da ruske snage odbijaju napad Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

- Naša artiljerija i operativno-taktička avijacija aktivno napadaju pozadinske položaje neprijatelja u Sumskoj oblasti. Naša grupa koja pokriva državnu granicu odseca neprijateljska pojačanja koja bi mogla da budu umešana u napade na naselja u Kurskoj oblasti koja se nalaze u neposrednoj blizini granice. Naneli smo udar na koncentraciju vojske kijevskog režima, gde je bilo smešteno oko 400 ukrajinskih vojnika, oprema i municija - napisao je Jevgenij Poddubnij na svom Telegramu. 

To je potvrdio i koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji Ukrajine Sergej Lebedev.

- U toku noći u jutra su izvedeni veliki napadi na Sumsku oblast i potpuno je uništeno neprijateljsko skladište municije u predgrađu Suma. Pogođena je i veća grupa ukrajinskih vojnika, koja je brojala preko 400 ljudi. Za sada se ne zna da li je iko preživeo - naveo je Lebedev.

U granatiranju Kurske oblasti povređeno je 24 ljudi, među kojima je šestoro dece, potvrdili su iz ruskog Ministarstva zdravlja. Hospitalizovano je 13 ljudi, među kojima je troje dece, navodi se u saopštenju.

Kako je rekao Andrej Loktionov, zamenik glavnog lekara Kurske regionalne multidisciplinarne kliničke bolnice za hirurški rad, žrtve su uglavnom civili koji žive u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu.

Kijevski režim je u toku noći dronom napao automobil hitne pomoći, zbog čega je poginuo vozač i bolničar, a lekar je ranjen, naveo je vršilac dužnosti gubernatora. 

- Naši lekari su pravi heroji, a teroriste koji napadaju hitnu pomoć sigurno će stići kazna. Izražavam iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava - napisao je Aleksej Smirnov na Telegramu.

Šta se dešava u Kurskoj oblasti

Vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov izvestio je prethodnog jutra o pokušaju ukrajinskih diverzanata da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu Kurske oblasti.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je potvrdila da su Oružane snage Ukrajine počinile provokaciju granatiranjem pograničnih sela, ali su graničari i vojska preduzeli mere da odbiju agresiju.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je juče u 8 č oko 300 ukrajinskih vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih borbenih vozila, napalo položaje jedinica koje pokrivaju državnu granicu u oblasti sela Nikolajevo-Darjiino i Olešnja, koje se nalaze u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom u Kurskoj oblasti.

Ruske operativno-taktička i jurišna avijacija napala je koncentracije neprijateljskih snaga u rejonima sela Basovka, Žuravka, Hotenj, Junakovka, Belovodi i Hrapovščini u Sumskoj oblasti. Vojna avijacija je gađala neprijateljska oklopna vozila i rezervnu grupu.

Kao rezultat toga, ruske trupe su uništile 16 jedinica ukrajinske oklopne tehnike.

Smirnov je sinoć rekao da je situacija na granici u Kurskoj oblasti i dalje napeta i da borbe i dalje traju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dominira i ćuti
Olimpijske igre

Dominira i ćuti

Nikola Jokić (29) juče je još jednom dokazao da mu nema ravnog i da debata da li je u ovom trenutku najbolji košarkaš na svetu zapravo i ne postoji.

07.08.2024

07:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija