• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ifnormer.rs

11.08.2024

08:10

Hitno! Zelenski se oglasio o invaziji Ukrajine na Rusiju! Dugo su pripremali ovaj plan, sad je poznat i cilj! "Rat se kreće..."

Shutterstock/AP/ГУР МО

Vesti

Hitno! Zelenski se oglasio o invaziji Ukrajine na Rusiju! Dugo su pripremali ovaj plan, sad je poznat i cilj! "Rat se kreće..."

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, povodom ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast u Rusiji, da se rat u ovom trenutku kreće na ''teritoriju agresora''.

- Danas je glavnokomandujući (Oleksandar) Sirski već nekoliko puta izveštavao o frontu i našim dejstvima i guranju rata na teritoriju agresora, a svaka naša jedinica odbrambenih snaga dokazuje da zaista zna kako da vrati pravdu i garantuje upravo onakav pritisak kakav je potreban - rekao je Zelenski.

On je istakao da ukrajinske snage obraćaju pažnju na svaki deo fronta, a posebno na područja najteže pogođena borbama, uključujući Sumsku i Harkovsku oblast, kao i Pokrovskij, Toreckij i Kramatorsk u Donjeckoj oblasti, prenosi Unian.

Ukrajinska agencija navodi da Moskva šalje privatne snage bezbednosti da brane Kursk, kao i da je upad ukrajinskih snaga u tu oblast naterao ruske državljane da preispituju da li predsednik Vladimir Putin može da garantuje njihovu bezbednost.

Njujork tajms je prethodno preneo da su ruske snage verovatno uspele da odbiju ukrajinsku ofanzivu u Kursku, ali se borbe nastavljaju.

Ranije danas, rusko Regionalno ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je iz Kurske oblasti na granici sa Ukrajinom evakuisano više 76.000 ljudi.

Ukrajinske snage su u utorak pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti, a ruska vojska tvrdi da je uspela da zaustavi njihovo napredovanje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!
Fudbal

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!

Na današnji dan, 11. avgusta 2004. godine, fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" savladali ekipu PSV-a rezultatom 3:2, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Strelci za crveno-bele bili su Milan Dudić u 29, Boško Janković u 39, i Marko Pantelić u 59. minutu, dok su golove za goste upisali Park Đi Sung u 8. i Jon de Jong u 65. minutu.

11.08.2024

06:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23