• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

11.08.2024

21:55 >> 22:33

(VIDEO) Gori nuklearna elektrana Zaporožje! Hitno se oglasio Zelenski!

Printscreen/X, Reuters

Vesti

(VIDEO) Gori nuklearna elektrana Zaporožje! Hitno se oglasio Zelenski!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je snimak na kome se vidi dim iz oblasti nuklearke Zaporožje, koju kontrolišu Rusi.

Zelenski kaže i da su trenutni nivoi radijacije u granicama normale, ali dokle god Rusi kontrolišu taj deo, postoji opasnost od eskalacije.

"Trenutno su nivoi radijacije u granicama normale. Međutim, sve dok ruski teroristi drže kontrolu nad nuklearnom elektranom, situacija nije i ne može biti normalna", upozorava on.

On je još jednom naglasio da Rusija mora da snosi odgovornost za ovo, kao i za agresiju koju vrši na Ukrajinu.

"Čekamo da svet reaguje, čekamo da reaguje IAEA. Rusija mora da snosi odgovornost za ovo. Samo ukrajinska kontrola nad Zaporožjem može da garantuje povratak u normalnost i potpunu bezbednost", zaključuje Zelenski.

 

 

Pre toga je načelnik Nikopoljskog RVA Jevgenij Jevtušenko izjavio da SI u Zaporožju radi normalno, a da su Rusi verovatno spalili veliki broj automobilskih guma u ​​rashladnom tornju.

"Prema nezvaničnim informacijama dobijenim od izvora na suprotnoj strani, Rusi su spalili velike količine automobilskih guma u ​​rashladnom tornju na obali nekadašnjeg rezervoara", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"
Planeta

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da je Rusija tokom leta, iz svoje zapadne Kurske oblasti, izvela skoro 2.000 granatiranja na oblast Sumi u Ukrajini, nakon čega je, kako je naglasio, usledio "pravičan" ukrajinski odgovor.

11.08.2024

20:38

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23