• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2024

08:15

Ruski zvaničnik sasekao Zapad! Nije vas briga za žrtve u Rusiji, licemeri!

Pexels, Shutterstock

Vesti

Ruski zvaničnik sasekao Zapad! Nije vas briga za žrtve u Rusiji, licemeri!

Podeli vest

Kolektivni Zapad je gluv i slep kada su u pitanju zločini kijevskog režima u zoni ukrajinskog sukoba, ali vidi sve kristalno jasno po pitanju humanitarne situacije, rekao je na brifingu ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rodion Mirošnik.

- Ako bismo ih dijagnostikovali, onda bi presuda bila slepilo i gluvoća. Selektivna vizija Zapada se, međutim, pojavljuje kada se govori o humanitarnoj situaciji na ratištu - rekao je ambasador.

Mirošnik je podsetio da je dan ranije ruska delegacija u Savetu bezbednosti UN održala sastanak formule Arije, na kojem su razmatrani zločini Kijeva duž linije angažovanja i pograničnih regiona.

- Zapadnjaci su, obraćajući se na skupu, „pozajmili iz svog vernog priručnika koji dobijaju iz neke vrste komandnog centra - primetio je diplomata.

On je naglasio da knjiga igranja glasi otprilike ovako: „mi ne znamo šta se tamo dešava, ne želimo da znamo, ali Rusija je kriva, i ne možete reći drugačije“.

- Rusija je tada prinuđena da tvrdi da stvaranje neke vrste „sopstvenog izmišljenog sveta“ ne vodi mirnom rešavanju bilo kakvih kriza, uključujući i ukrajinski sukob - dodao je Mirošnik.

Prema rečima diplomate, „veoma je teško“ progutati ovu najneprikladniju reakciju Zapada na nedavni teroristički napad na Kursku oblast, kao i sve druge zločine kijevskog režima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija