• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2024

09:44

Haos u Čikagu! Masovno hapšenje na protestima! Policija preplavila grad! (VIDEO)

EPA

Vesti

Haos u Čikagu! Masovno hapšenje na protestima! Policija preplavila grad! (VIDEO)

Podeli vest

Najmanje 72 osobe na propalestinskom protestu uhapđene su u utorak uveče nakon sukoba sa policijom. Protest je počeo ispred izraelskog konzulata i izlio se na okolne ulice druge noći Demokratske nacionalne konvencije.

Intenzivni sukobi sa policajcima počeli su nekoliko minuta nakon demonstracija, nakon što su neki demonstranti - mnogi obučeni u crno, pokrivenih lica - napali policijsku liniju koja je blokirala grupu u maršu.

 

 

Na kraju su prošli pored policajaca, ali ih je policija u opremi za nerede privela nekoliko puta tokom noći koja nije dozvolila demonstrantima da se raziđu.

 

 

Odeljenje Nacionalnog saveza pravnika u Čikagu, koje je obezbedilo pravne posmatrače za proteste u utorak, saopštilo je da su uhapšene najmanje 72 osobe.

 

 

 

 

Veliki deo hapšenja dogodio se krajem noći, dok je policija prikovala preostale demonstrante - od kojih su neki rekli da su pokušavali da se vrate kući - na jedan trg i sprečila ih da odu.

 

 

 

 

Policijski nadzornik Lari Sneling negirao je da je policija „ugušila“ demonstrante, što je taktika koja uključuje okupljanje demonstranata u zatvorenom prostoru, što je zabranjeno federalnim dekretom o saglasnosti.

 

 

Sneling, koji je bio prisutan na svim velikim demonstracijama tokom konvencije, pohvalio je ponašanje svojih oficira na protestima, nazivajući odgovor proporcionalnim.

- Imamo ljude koji su se pojavili ovde da počine akte nasilja - rekao je on novinarima kasno u utorak. 

Ranije uveče, neki demonstranti su zapalili američku zastavu na ulici dok se prozivka za potpredsednicu Kamalu Haris održavala unutar Junajted centra udaljenog oko 3,2 kilometra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!
Politika

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Marinike Tepić o oglasu za posao koji je objavila kompanija Rio Tinto. Brnabić je istakla da za Dragana Đilasa, njegovu stranku i celokupnu bivšu vlast "izgleda da ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta" i da im je zbog toga Aleksandar Vučić, čovek koji je otvorio 550.000 radnih mesta i koji ne namerava da stane, najveća noćna mora.

21.08.2024

11:06

TV

Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice
Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice

Zoran Miletić, osumnjičen da je pomagao šiptarskom teroristi Fatonu Hajriziju, koji je, u Lipničkom Šoru, kod Loznice, ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, pojaviće se sutra pred Sudom BIH, nakon čega će sudije doneti odluku da li će, po zahtevu iz Beograda, on biti izručen srpskom pravosuđu ili ne.

21.08.2024

11:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija