• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2024

07:00

(VIDEO) "Herkules" stigao u Kursku oblast! Novi paket američkog naoružanja za Ukrajince!

Maksim Safaniuk / Shutterstock.com

Vesti

(VIDEO) "Herkules" stigao u Kursku oblast! Novi paket američkog naoružanja za Ukrajince!

Podeli vest

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak iz Kurske oblasti na kome se vidi grdosija i tenk za izvlačenje M88A2 koji je vukao poljima samohodni hibridni PVO sistem 2K22 Tunguska.

Ovo vozilo je isporučeno zajedno sa američkim tenkovima M1 Abrams AS kao sredstvo za podršku.

M88A2 Hercules Improved Recovery Vehicle (IRV) vozilo za izvlačenje, spasavanje tenkova je nastao na osnovu modifikacije vozila za izvlačenje M88A1E1.

Nastao je na osnovu dugogodišnje potrebe američke vojske da nadogradi svoje tenkove za izvlačenje kako bi bezbedno izvlačio tenkove oštećene u borbi pre svega M-1 Abrams.

Herkules je nastao na osnovu tenka za izvlačenje M88A1 koji je montiran na šasiji tenka M-60. Herkules je modifikovala kompanija Anniston Army Depot iz Pensilvanije koji su nadogradili postojeći tenk za izvlačenje M-88 kako bi zadovoljio određene zahteve: veća nosivost vitla i podizanje različitih verzija tenka M1, M1A1 i M1A2, zatim alat za opravku.

Kapacitet vitla i dizalice su povećani da mogu da povećaju nosivost 40 posto težine u odnosu na osnovnu verziju i vitla 55 posto u odnosu na verziju M88 A1.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!
Društvo

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!

Zlatna figurica Hari Potera iz čuvenog čokoladnog jajeta izazvala je u poslednjih mesec dana pravu pomamu među kolekcionarima i ljubiteljima čuvenog serijala Dž. K. Rouling o dečaku čarobnjaku koja je na raznim internet platformama za prodaju dostigla vrtoglave cene od nekoliko stotina pa čak do nekoliko desetina hiljada evra.

24.08.2024

21:09

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija