• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2024

12:10

Tragedija u Belgorodu! Ukrajinske bombe usmrtile pet civila!

Telegram/Printscreen, Shutterstock

Vesti

Tragedija u Belgorodu! Ukrajinske bombe usmrtile pet civila!

Podeli vest

Nakon napada ukrajinskih oružanih snaga na selo Rakitno, šest osoba, među kojima je dete, nalazi se u teškom stanju, naveo je guverner Vjačeslav Gladkov.

Oružane snage Ukrajine napale su sinoć selo Rakitno u Belgorodskoj oblasti i usmrtile petoro civila a ranile 12 osoba, među kojima je troje maloletnih lica, naveo je guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

- Teška noć za našu oblast. Oružane snage Ukrajine izvele su usred noći brutalni teroristički napad na selo Rakitno. Na našu veliku žalost, neprijateljsko granatiranje je odnelo živote petoro civila -napisao je Gladkov.

Šest osoba, među kojima je dete, nalazi se u teškom stanju nakon napada ukrajinskih oružanih snaga, naveo je guverner.

- Dvanaest civila je povređeno. Devetoro je hospitalizovano, šest osoba je u teškom stanju, među kojima i 16-godišnja devojčica koja se posle operacije nalazi na intenzivnoj nezi u regionalnoj dečjoj bolnici - napisao je Gladkov.

Lekari pokušavaju da stabilizuju stanje ranjenih, istakao je.

U ukrajinskom napadu je oštećeno 10 privatnih kuća, a trenutno su bez gasa meštani sela Rakitno, Borispolje i Novolenjinsko.

U Belgorodskoj oblasti je od 11. aprila 2022. godine na snazi visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma, uveden zbog zaoštravanja situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

Dužina ukrajinske granice sa Belgorodskom oblasti je 350 kilometara.

Od 9. avgusta 2024. u regionu je uveden režim protivterorističke operacije od 15. avgusta, situacija u regionu je priznata kao vanredna situacija na federalnom nivou.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)
Tenis

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Skandal i strašno licemerje u Americi! Američki teniser Aleks Mikelsen (19) napravio je haos tokom finala turnira u Vinston Sejlemu, pošto je u naletu besa reketom deganžirao lopticu u publiku i tom prilikom udario jednog od navijača! Da stvar bude još gora, organizatori ga nisu izbacili sa turnira već su mu dozvolili da igra, iako su pre nekoliko godina zbog daleko lakšeg prekršaja Srbina Novaka Đokovića brutalno proterali sa Ju-Es opena!

25.08.2024

08:39

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija