• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2024

11:35

Pokrenuta istraga! Ruske vlasti vrše analizu ukrajinskog napada na Belgorod!

EPA/Anatoly Maltsev

Vesti

Pokrenuta istraga! Ruske vlasti vrše analizu ukrajinskog napada na Belgorod!

Podeli vest

Ruski istražni komitet pokrenuo je u petak istragu o terorizmu ukrajinskog granatiranja Belgoroda, za koje se veruje da je uključivalo kasetnu municiju, u kojoj je pet civila poginulo, a 46 povređeno.

Od početka sukoba u februaru 2022. godine, ukrajinske snage su u više navrata granatirale ruske pogranične regione, uzrokujući smrt, povrede i štetu na infrastrukturi civila.

Kijev je zauzvrat više puta optuživao Moskvu da gađa stambena naselja i civilne zgrade na njenoj teritoriji.

U objavi na svom Telegram kanalu u subotu, istražni komitet je napisao da je pokrenuo krivičnu istragu o terorističkom aktu za koje se sumnja da je u vezi sa „napadom ukrajinskih oružanih grupa na Belgorod i Belgorodski okrug“.

- Ruski istražni komitet utvrđuje okolnosti događaja i pojedince umešane u teroristički napad - dodaje se u poruci.

U odvojenom postu u Telegramu u petak kasno, guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov tvrdi da su ukrajinske snage koristile kasetnu municiju ispaljenu iz višecevnog raketnog sistema „Vampir“ češke proizvodnje u svom poslednjem napadu na Belgorod.

Prema rečima zvaničnika, „jedna žena i četiri muškarca su umrli na licu mesta od zadobijenih povreda pre nego što su stigla hitna pomoć“.

Od 46 povređenih, sedmoro su maloletnici, otkrio je gradonačelnik. Deset osoba je u teškom stanju zbog napada.

Granatiranjem su oštećene i najmanje tri stambene zgrade, kao i dve poslovne zgrade u Belgorodu, izvestio je Gladkov.

Zvaničnik je primetio da su neke od pristiglih raketa „oborila ruska protivvazdušna odbrana dok su se približavale gradu“.

Pod vatrom je tog dana bio i grad Šebekino, gde je ranjen jedan civil, napisao je guverner u posebnoj poruci.

Ranije u petak, Gladkov je izvestio da je nekoliko naselja gađano ukrajinskim bespilotnim letelicama, pri čemu su najmanje tri lokalna stanovnika zadobila povrede, a nekoliko domaćinstava je pretrpelo materijalnu štetu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija