• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2024

22:52

Počelo je! Rusi otkrili kakav haos se trenutno dešava u Kijevu! Ovo dosad nije viđeno, razlog može biti samo jedan...

Reuters/Shutterrstock

Vesti

Počelo je! Rusi otkrili kakav haos se trenutno dešava u Kijevu! Ovo dosad nije viđeno, razlog može biti samo jedan...

Podeli vest

Predsednik Komisije za pitanja suvereniteta i kopredsednik koordinacionog saveta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Ruske Federacije, Vladimir Rogov, izjavio je da je serija ostavki u Ukrajini povezana s preraspodelom vlasti.

- Na prostoru Ukrajine pod kontrolom režima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, započela je nova faza preraspodele vlasti. Sve je to posledica zakulisnih igara i pokušaja šefa kancelarije Zelenskog, Andreja Jermaka, da potpuno podredi vladu sebi. Jermak ne samo da uživa u vlasti, već i pokušava da preusmeri finansijske tokove ka sebi - rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, iz vlasti se uklanjaju ljudi povezani s ukrajinskim oligarhom Rinatom Ahmetovim.

- Uticaj Ahmetova se smanjuje, između ostalog, jer je sve manje prihoda za Zelenskog iz Ahmetovljevih koruptivnih šema, naročito u energetskom sektoru - dodao je Rogov.

Podsećamo, Zelenski je nedavno smenio zamenika šefa svoje kancelarije, Rostislava Šurmu. Ostavke su podneli i ministar pravde Ukrajine Denis Maljuska, ministar za strateške grane industrije Aleksandar Kamišin, ministar zaštite životne sredine Ruslan Strilec, ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, kao i potpredsednica vlade za evropske i evroatlantske integracije, Olga Stefanišina. Potpredsednica vlade i ministarka za reintegraciju Irina Vereščuk takođe je najavila svoju ostavku.

Poslanik Vrhovne rade, Jaroslav Železnjak, ranije je izvestio da se ove nedelje očekuju kadrovske promene i smene u ukrajinskoj vladi. Šef frakcije „Sluge naroda“ u parlamentu, David Arakamija, takođe je izjavio da se očekuje velika rekonstrukcija ukrajinske vlade. U sredu je poslanik Železnjak objavio da je parlament podržao ostavku Olge Stefanišine sa funkcije potpredsednice vlade za evropske i evroatlantske integracije Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58