• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.09.2024

22:30

Počelo je! Novoimenovani ministar spoljnih poslova Ukrajine najavio drastične promene!

printscreen Twitter

Vesti

Počelo je! Novoimenovani ministar spoljnih poslova Ukrajine najavio drastične promene!

Podeli vest

Novoimenovani ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Sibiga najavio je danas kadrovske promene u resoru.

"Ministarstvo spoljnih poslova mora da odgovara novim geopolitičkim realnostima. I institucionalno i kadrovski. I u Ukrajini i u inostranstvu. Na nedavnom sastanku sa ambasadorima kojim je predsedavao predsednik Volodimir Zelenski, najavljene su kadrovske promene i dogovorena lista prioritetnih zemalja i regiona u kojima ćemo otvoriti nove diplomatske institucije - pojaviće se novi ambasadori i generalni konzuli u cilju jačanja sistema", naveo je Sibiga na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, merilo za svakog ukrajinskog diplomatu "biće rezultat, a ne samopromocija i objave na društvenim mrežama".

"Bez obzira na političku konjunkturu u svetu, Ukrajina će naći načina da obezbedi svoj nacionalni interes. Shodno tome, biće revidirana Strategija spoljnopolitičke delatnosti Ukrajine. Na osnovu realnosti ratnog vremena", rekao je šef ukrajinske diplomatije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58