• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2024

08:28

Žestok okršaj kod Sudže, na Ahmat krenuo i odred američkih plaćenika iz grupe Forvard!

Reuters

Vesti

Žestok okršaj kod Sudže, na Ahmat krenuo i odred američkih plaćenika iz grupe Forvard!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 938. dan.

Vatrena vrteška uništila položaje Ukrajinaca

Pozicije ukrajinskih trupa uništene su višecevnim raketnim sistemom grupe Jug na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
 

„Posade višecevnih raketnih sistema „Grad“ motorizovane formacije grupe Jug uništile su kamuflirane položaje, uporišta i koncentracije ljudstva jedinica Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu“, navodi se u tekstu.

„Koristeći taktiku vatrene vrteške, posade sistema „Grad“ efikasno uništavaju ciljeve na udaljenosti većoj od 20 km. Nakon što su dobili koordinate mete do nanošenja udara, posadi nije potrebno više od 10 minuta“, dodaje ministarstvo odbrane.

Poraženi američki plaćenici kod Sudže

Ruske snage porazile su kod Sudže brojne brigade Oružanih snaga Ukrajine, jedinicu ukrajinskih snaga za specijalne operacije i odred američke vojne kompanije Forvard, saopštio je Sputnjiku komandant jedne od jedinica specijalnih snaga „Ahmat“, sa kodnim znakom „Aid“.

„Izgubili su nekoliko hiljada ljudi, nekoliko stotina jedinica tehnike. Gubici su ogromni, ali i dalje samo pristiži. Već smo im naneli velike gubitke, uništili veći deo 61. brigade, 80. brigade, 82. Brigade. Prebacili su 95. brigadu - mi smo je uništili”, rekao je vojnik.

Nakon toga su Oružane snage Ukrajine, kako navodi „Aid“, prebacile u Kursku oblast 92. Jurišnu brigadu, 106. Brigadu terorijalne odbrane, novi bataljon 80. brigade i niz drugih jedinica. Trenutno se prebacuje 72. brigada iz Ugljedara i 47. mehanizovana brigada, dodao je "Aid".

Prema njegovim rečima, snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine takođe su raspoređene u oblast Sudže, stigle su i dodatne snage vojne kompanije.

Privatna vojna kompanija Forvard nije neka strana legija koju čine Gruzini i Poljaci – to su posebno obučeni obučeni profesionalni vojnici, objasnio je Aid. Prema rečima komandanta, pristigle snage su takođe pretrpele značajne gubitke.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Pokret socijalista o MI 6: Ambasador ili agent
Politika

Pokret socijalista o MI 6: Ambasador ili agent

Pokret socijalista oglasio se povodom objave ambasadora Velike Britanije u Srbiji Edvarda Fergusona u kojoj je izrazio razočaranje jer ga redakcija lista "Politika" nije kontaktirala kako bi se izjasnio o tekstu MI6 protiv Vulina u kome se navodi da britanska obaveštajna služba radi protiv potpredsednika Vlade Srbije.

18.09.2024

16:45

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"
Društvo

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"

Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor. Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor.

18.09.2024

15:08

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija