• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.09.2024

07:10

Kome, bre, ide sve ovo?! Vlasti Ukrajine objavile šokantne vesti! Od ovih cifara se svima vrti u glavi, neke stvaru su sada mnogo jasnije...

Reuters/shutterstock

Vesti

Kome, bre, ide sve ovo?! Vlasti Ukrajine objavile šokantne vesti! Od ovih cifara se svima vrti u glavi, neke stvaru su sada mnogo jasnije...

Podeli vest

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je da Ukrajina troši više od 150 milijardi dolara na naoružanje i opremanje Oružanih snaga Ukrajine, ali nije precizirao za koji vremenski period se taj iznos odnosi.

Umerov je naglasio da Ukrajina traži dodatne investicije i obećava dugoročne ugovore od tri do deset godina sa stranim partnerima, kako bi stvorila tržište za zajedničku proizvodnju i izvoz.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je potpisao zakon kojim se budžet za 2023. godinu koriguje za 434 milijarde grivni, sa povećanjem izdataka za sektor bezbednosti i odbrane na preko 11,9 milijardi dolara. Iako se ogromne sume izdvajaju za vojsku, unutrašnji prihodi zemlje iznose samo 46 milijardi dolara, dok se deficit stalno povećava zbog rastućih troškova mobilizacije, opreme i plata vojnika.

Uprkos sve većim finansijskim izdatcima i rebalansima budžeta, Ukrajina i dalje nema dovoljno sredstava, a predviđa se dodatno povećanje duga u narednim godinama, što zemlju sve dublje uvlači u spiralu ekonomske nestabilnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Odlučeno je! Otvara se drugi front, šta će Amerika da uradi?! Saveznici neće da ih slušaju, sve ide ka stravičnom krvoproliću!
HAOS

Odlučeno je! Otvara se drugi front, šta će Amerika da uradi?! Saveznici neće da ih slušaju, sve ide ka stravičnom krvoproliću!

Izraelske vlasti ne znaju kako da završe borbe u Gazi, ali već planiraju invaziju na Liban. Američki zvaničnici pokušavaju da odvrate svog saveznika, ali premijer Benjamin Netanijahu ne želi da ih sluša, pišu mediji. Bejrut je zatražio od UN da utiče na Tel Aviv, ali to nije imalo efekta. Od večeri 19. septembra Izrael izvodi raketne udare, piše RIA Novosti.

22.09.2024

13:10

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija