• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2024

06:00

Moskva na nogama! Ukrajina već godinu dana planira ovaj udar! Evropa u neverici, sve bi uništili samo da napakoste Rusiji!

Reuters

Vesti

Moskva na nogama! Ukrajina već godinu dana planira ovaj udar! Evropa u neverici, sve bi uništili samo da napakoste Rusiji!

Podeli vest

Ukrajina od 2023. godine radi na inicijativi da se promeni statut Interpola kako bi se omogućilo izbacivanje Rusije i drugih „neprikladnih zemalja“ iz članstva organizacije, izjavio je Valerij Kalačev, šef Nacionalnog biroa Interpola Rusije.

- Od početka specijalne vojne operacije, pa sve do sredine 2023. godine, nekoliko zemalja otvoreno je dovelo u pitanje učešće Rusije u Interpolu - rekao je Kalačev u intervjuu za RIA Novosti.

Na ovom talasu, Ukrajina je pokrenula inicijativu za izmenu statuta organizacije kako bi omogućila isključenje zemalja koje ne odgovaraju interesima.

Prema rečima Kalačeva, ovu inicijativu podržao je niz država, a pitanje još nije skinuto sa dnevnog reda. Diskusije i konsultacije uz učešće Rusije nastavljaju se.

Takođe je dodao da je u 2022. godini započeta medijska kampanja koja je pokušala da diskredituje ulogu Rusije u Interpolu, što je dovelo do rasprava o uvođenju mehanizama za isključenje zemalja iz članstva. Međutim, Nacionalni biro Rusije brzo je reagovao i organizovao saradnju sa Generalnom tužilaštvom i drugim institucijama kako bi predložio alternativne pristupe, koji bi omogućili balansiranje interesa unutar Interpola i država članica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija