• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.10.2024

10:43

(UŽIVO) RAT U LIBANU! Izrael započeo invaziju, vode se žestoke borbe na jugu! Hezbolah artiljerijom zasuo izraelske trupe!

EPA/Tanjug/APshutterstock

Vesti

(UŽIVO) RAT U LIBANU! Izrael započeo invaziju, vode se žestoke borbe na jugu! Hezbolah artiljerijom zasuo izraelske trupe!

Podeli vest

Izraelske snage (IDF) započele su ograničene kopnene operacije u južnim delovima Libana, ciljajući položaje Hezbolaha i njihovu infrastrukturu smeštenu duž severne izraelske granice. Sve vesti vezano za operaciju izraelske vojske u Libanu možete pratiti uživo u našem blogu.

(VIDEO) Povlači se vojska! Elitne jedinice probile granicu! Pojavili se prvi snimci invazije na Liban: Izrael najboljim vojnicima započeo veliku operaciju!

 

Intenzivne borbe IDF-a i Hezbolaha na jugu Libana

Izraelska vojska vodi intenzivne borbe protiv Hezbolaha na jugu Libana, objavio je portparol IDF-a Avičaj Adre.

 

(VIDEO) Goreće planeta! Izrael najavio "oslobađanje" opasne sile! Svet drhti od straha, šta je upravo otkrio Netanjahu?!

 

Mediji: Sumnja se da su Huti napali brod u Crvenom moru

Sumnja se da su jemenski pobunjenici Huti gađali brod u Crvenom moru, što bi, ukoliko se ta informacija pokaže kao tačna, označilo njihov prvi napad na trgovački brod od 2. septembra, objavio je jutros Ej-Bi-Si njuz.

Napad dolazi u trenutku kada su izraelske kopnene snage ušle u Liban posle nekoliko dana vazdušnih napada u kojima su ubijeni lider Hezbolaha Hasan Nasralah i drugi najviši lideri.

Huti su juče zapretili "eskalirajućim vojnim operacijama" usmerenim na Izrael nakon što je napadnut Liban.

 

(VIDEO) Ode sve dođavola! Počela invazija, vode se najkrvavije borbe! Izraelska vojska masovno upada, razorne eksplozije odjekuju Libanom!

 

Hezbolah: Gađane izraelske trupe u Metuli

Libanska grupa Hezbolah saopštila je da je artiljerijskom vatrom gađala izraelske trupe u Metuli na severu Izraela.

Hezbolah, međutim, nije komentarisao početak ograničenih izraelskih kopnenih napada na Liban.

 

Izraelska vojska: Pet raketa lansirano iz Libana u poslednjem napadu Hezbolaha

Izraelska vojska je saopštila da je oko pet raketa lansirano iz Libana u poslednjem napadu Hezbolaha na pogranična naselja Metula i Avivim na severu Izraela.

Neki od projektila su presretnuti, dok su drugi udarili na nenaseljena područja, navodi se u saopštenju. Prema izraelskoj vojsci, nema izveštaja o žrtvama ili materijalnoj šteti u poslednjem napadu iz Libana, prenosi Tajms of Izrael.

 

Palestinski komandant meta izraelskog napada u Libanu

Meta noćašnjeg izraelskog napada na jugu Libana bio je Munir Makda, komandant libanskog ogranka vojnog krila palestinskog pokreta Fatah, Brigade mučenika Al-Aksa, kažu dva palestinska bezbednosna zvaničnika, prenosi Rojters.

Sudbina Munira Makde nije poznata.

U napadu IDF pogođena je zgrada u Ain el Hilvehu, palestinskom izbegličkom kampu u blizini grada Sidona na jugu Libana, rekli su izvori.

 

Ostin razgovarao sa Galantom

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin razgovarao je sa izraelskim kolegom Joavom Galantom, saopštio je Pentagon.
Saglasili su se oko neophodnosti demontaže infrastrukture duž granice koju Hezbolah može da koristi za napade, navodi se u saopštenju.
Ostin je ponovo potvrdio da je potrebna diplomatska odlučnost da bi se osigurao bezbedan povratak civila sa obe strane granice.

 

Sirijski mediji: Troje poginulo u napadu na Damask, devet povređenih

Najmanje tri osobe su stradale, a devet ih je povređeno u izraelskom napadu na Damask, objavili su sirijski državni mediji.
Državna televizija prethodno je objavila da je jedan od njenih televizijskih voditelja Safa Ahmad, takođe, poginuo u napadu na sirijsku prestonicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija