• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2024

23:00

Rusi trljaju ruke! Zelenskom saopštene najgore moguće vesti! Dugo je ovo tražio, ipak će sve zavisiti od Bajdena, Kamale i Trampa?!

Reuters

Vesti

Rusi trljaju ruke! Zelenskom saopštene najgore moguće vesti! Dugo je ovo tražio, ipak će sve zavisiti od Bajdena, Kamale i Trampa?!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski verovatno neće dobiti zvanično odobrenje Londona za napade britanskim raketama duboko na teritoriji Rusije na predstojećem sastanku sa britanskim premijerom Kirom Starmerom, jer on ne može bez saglasnosti Vašingtona raspolagati oružjem koje sadrži američke komponente, izjavio je za RIA Novosti profesor katedre za svetsku ekonomiju i politiku na Visokoj školi ekonomije, Maksim Braterski.

Ranije je list Telegraf izvestio da će Zelenski, nakon što mu je američki predsednik Džo Bajden odbio sastanak, osim susreta sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, u četvrtak stići i u London na sastanak sa britanskim premijerom Kirom Starmerom i novim generalnim sekretarom NATO-a, Markom Ruteom.

- Može li britanski ministar doneti bilo kakvu odluku bez saglasnosti Vašingtona? Po mom mišljenju, ne može... Imam utisak da je Bajden odlučio da do izbora ne pravi velike promene i da trenutno neće donositi nikakve odluke. A nakon novembra sve je moguće - rekao je Braterski za agenciju.

Prema njegovim rečima, rakete koje se formalno proizvode u Velikoj Britaniji zapravo sadrže američke komponente, posebno elektroniku.

- S obzirom na to da u ovom proizvodu postoji američki interes, takvi proizvodi ne mogu biti korišćeni bez saglasnosti SAD-a - naglasio je Braterski.

Ranije je Bajden odlučio da odloži jednu od svojih poslednjih predsedničkih poseta Nemačkoj i Angoli zbog uragana Milton. List Špigel, pozivajući se na svoje izvore, izvestio je da je Bajden u Nemačkoj planirao da poseti vojnu bazu Ramštajn, gde je trebalo da se održi samit kontakt grupe o vojnoj pomoći Ukrajini. Američki predsednik je izjavio da i dalje namerava da poseti Nemačku i Angolu, ali u drugom terminu. Kasnije je Špigel objavio da će samit biti odložen kako bi Bajden mogao da prisustvuje.

List Bild, pozivajući se na nemačke vladine izvore, ranije je takođe pisao da je Zelenski, nakon što mu je Bajden otkazao sastanak, odlučio da u četvrtak poseti Pariz radi sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a da će u petak posetiti Berlin kako bi se sastao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Takođe, prema podacima Bilda, Zelenski planira da se sastane sa predsednikom Nemačke Frankom-Valterom Štajnmajerom. Pored toga, list Korijere dela sera, pozivajući se na izvore u vladi, tvrdi da je italijanska premijerka Đorđa Meloni pozvala Zelenskog u Rim, a on je izrazio spremnost da dođe.

Zelenski je ranije izjavio na svom Telegram kanalu da je "plan pobede" Ukrajine u potpunosti spreman. U avgustu je tvrdio da taj plan sadrži i „moćan paket za prisiljavanje Rusije da okonča rat diplomatskim putem“. Portparol predsednika Ruske Federacije, Dmitrij Peskov, komentarišući Zelenskove reči, naglasio je da Moskva razume suštinu kijevskog režima, nastavlja specijalnu vojnu operaciju i da će ostvariti sve postavljene ciljeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

To je to, leteće nuklearke?! Iran donosi najvažniju odluku u svojoj istoriji! Teheran sateran u ćošak, ostala je samo joše jedna opcija...
NIJE DOBRO

To je to, leteće nuklearke?! Iran donosi najvažniju odluku u svojoj istoriji! Teheran sateran u ćošak, ostala je samo joše jedna opcija...

Dugogodišnje suparništvo između Irana i Izraela ulazi u opasne vode i postaje sve nasilnije, dok se Islamska Republika suočava sa možda najvažnijom odlukom u svojoj 45-godišnjoj istoriji. Iranski zvaničnici, parlamentarci i stručnjaci prvi put otvoreno raspravljaju o mogućnosti revizije nuklearne doktrine, što bi omogućilo proizvodnju nuklearnog oružja.

10.10.2024

13:40

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21