• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2024

21:37

Pakao u Libanu se nastavlja! Broj poginulih u poslednjem napadu prešao 20!

Shutterstock

Vesti

Pakao u Libanu se nastavlja! Broj poginulih u poslednjem napadu prešao 20!

Podeli vest

Broj poginulih porastao je na 22 nakon izraelskog granatiranja Bejruta. IDF je ovog puta napala centralni najgušće naseljeni deo libanske prestonice, preneo je Telekanal Zvezda.

Kako je saopštila armijska pres služba, meta je bio šef obaveštajne službe Hezbolaha. Bio je u jednoj od kuća u okolini.

Ponovo su pod vatrom bile i mirovne snage UN na jugu zemlje, dvoje je ranjeno, jedan u teškom stanju.

Desetine zemalja osudilo je izraelske napade, nazivajući ih neprihvatljivim, a libanske vlasti pozvale su Savet bezbednosti UN da usvoji rezoluciju kojom se poziva na hitan prekid vatre.

Planine od komada betona, armature, škriljevca i plastike. Ovo su posledice noćnog vazdušnog napada izraelskih boraca na centralne četvrti Bejruta.

Samo prethodne noći na ovom mestu je bila kuća u kojoj je živelo na desetine porodica.

Možda još uvek ima ljudi pod ruševinama.

Sve što je ostalo od četvorospratne stambene zgrade u gusto naseljenom delu libanske prestonice su ruševine.

Ovde su živeli uglavnom šiiti. Kao što vidite, zgrada je potpuno uništena.

Ozbiljnu štetu su pretrpele i komšije. U vazduhu je postojan miris paljevine. I dim se diže iznad gomile šuta.

Usled udara, treći i četvrti sprat su potpuno uništeni. Prozorski blokovi i betonski podovi su se obrušili na kolovoz i trotoar.

Vatrogasne ekipe i hitna pomoć radile su cele noći na licu mesta. Hitne službe nastavljaju sa raščišćavanjem ruševina. Sva stakla na kući preko puta su polomljena, prenela je Zvezda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka