• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.10.2024

10:48

(MAPA) Šta se ovo dešava?! Ukrajina iznenadila Ruse! Iz očaja krenuli u napad, neočekivanom ofanzivom ih izbacili sa položaja!

Reuters/ISW/printscreen

Vesti

(MAPA) Šta se ovo dešava?! Ukrajina iznenadila Ruse! Iz očaja krenuli u napad, neočekivanom ofanzivom ih izbacili sa položaja!

Podeli vest

Ukrajinske snage ponovo su zauzele položaje koje je prethodno kontrolisala Rusija u blizini Pokrovska, dok Moskva nastavlja da vrši pritisak na ovaj grad u Donjeckoj oblasti, saopštava Institut za proučavanje rata (ISW).

Rusija je pokrenula ofanzivu na ovaj grad, koji predstavlja važno saobraćajno čvorište, ključno za snabdevanje ukrajinskih trupa na istoku zemlje.

Ministarstvo odbrane Rusije i proruskih vojnih blogeri tvrde da su ruske snage ostvarile uspehe u tom području, zauzevši naselja Mihajlovka i Cukuri, koja se nalaze na jugoistoku.

 

 

Ofanziva Moskve je nastavljena istočno od Pokrovska, a jedan izvor je u nedelju izvestio da ruske snage koriste oklopna vozila u napadima i da su raketom „zemlja-vazduh“ H-38ML pogodile rudnik Koročenko na istočnim obodima Selidova.

Ukrajinske snage vraćaju teritoriju

Prema navodima ISW-a, snimci sa terena pokazuju napredak ukrajinskih snaga jugoistočno od Pokrovska, u blizini sela Selidaova.

„Kijev je ponovo zauzeo izgubljene položaje blizu Selidova, dok su ruske snage nedavno napredovale u blizini Torecka, Donjecka i Velike Novoselke“, navodi se u izveštaju.

ISW takođe izveštava da su ruske snage nastavile napade u pograničnoj zoni između Donjecke i Zaporoške oblasti, gde su postigli određeni napredak, ali se čini da to nije deo šire ofanzive.

Ruski i ukrajinski izvori su tokom vikenda izvestili da su delovi 336. brigade mornaričke pešadije i 394. motorizovane pešadijske pukovnije Rusije pokrenuli napade blizu Levadina, probivši ukrajinsku odbranu.

Proruski vojni blogeri tvrde da je Moskva zauzela Levadino i napredovala do južnih delova Novodarovke, iako ISW navodi da za te tvrdnje nema vizuelnih dokaza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka
Bezbednost saobraćaja

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza, kontrolisali su više od 61.000 vozila i otkrili ukupno 14.113 prekršaja.

15.10.2024

11:16

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka