• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.10.2024

10:40

Moćna strana vojska ušla u Rusiju i uskoro kreće na front, snimci šokirali svet! Kijev u panici poslao poruku! (VIDEO)

printscreen/Twiter

Vesti

Moćna strana vojska ušla u Rusiju i uskoro kreće na front, snimci šokirali svet! Kijev u panici poslao poruku! (VIDEO)

Podeli vest

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) Kirilo Budanov izjavio je danas da se trenutno oko 11.000 vojnika iz Severne Koreje obučava se u istočnoj Rusiji da počnu da ratuju protiv Ukrajine već u novembru. U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavili su se snimci severnokorejskih vojnika u ruskoj bazi na istoku zemlje.


"Vojnici Severne Koreje biće spremni da ratuju u Ukrajini od 1. novembra. Trenutno se oko 11.000 vojnika iz Severne Koreje obučava na istoku Rusije", rekao je on u intervjuu za "The War Zone".

Prema njegovim rečima, severnokorejska vojska će koristiti rusku opremu i municiju, a prvi kadar od 2.600 vojnika ići će u Kursku oblast. 

 


Budanov je naveo da trenutno nema informacije gde će biti raspoređeni ostali vojnici iz Severne Koreje. 

 

"Sada nemamo potpunu sliku", rekao je načelnik GUR-a.

 

 

Zelenski je ranije rekao da se severnokorejski oficiri već nalaze na "privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine i obučavaju ruske vojnike".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija