• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2024

18:40

Ukrajini stižu milioni! NATO zemlja poslala novi paket pomoći Kijevu!

Profimedia/Shutterstock/Pexel

Vesti

Ukrajini stižu milioni! NATO zemlja poslala novi paket pomoći Kijevu!

Podeli vest

Dansko Ministarstvo odbrane najavilo je da je ta zemlja odobrila novi paket vojne pomoći Ukrajini od 2,4 milijarde kruna (350 miliona dolara).

Ovo je 21. paket vojne pomoći Danske od početka invazije Rusije na Ukrajinu u punom obimu, a Kopenhagen je prethodno u avgustu Ukrajini obezbedio paket vojne pomoći vredan oko 115 miliona dolara, javio je Kijev indipendent.

Najnoviji paket pomoći Kijevu uključuje oružje iz danskih zaliha, finansiranje sistema protivvazdušne odbrane sa Nemačkom i doprinose Međunarodnom fondu za Ukrajinu (IFU) koji predvodi Ujedinjeno Kraljevstvo.

Deo sredstava biće iskorišćen za proširenje programa obuke ukrajinske vojske.

"Vlada radi na donošenju odluke o daljim nabavkama direktno od ukrajinske odbrambene industrije, uključujući i oblast dronova", rekao je danski ministar odbrane Troels Lund Poulsen.

Danska, jedna od ključnih pristalica Kijeva od početka ruske invazije, nedavno je odlučila da izdvoji skoro 630 miliona dolara za ukrajinsku odbrambenu proizvodnju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija