• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2024

15:01 >> 16:22

(VIDEO) Topli doček za kineskog predsednika! Si doputovao u Kazanj!

Tanjug AP

Vesti

(VIDEO) Topli doček za kineskog predsednika! Si doputovao u Kazanj!

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je danas u ruski grad Kazanj na 16. samit BRIKS-a, a za danas je planiran i susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Planirano je da Putin i Si na marginama samita razmene mišljenja o međunarodnim i regionalnim pitanjima, saopštio je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lin Đian na konferenciji za novinare, prenosi RIA Novosti

Sastanak dvojice lidera ranije je najavio i pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

 

 

U Kazanju danas počinje samit lidera BRIKS-a, koji će pod motom "Jačanje multilateralizma za pravedan globalni razvoj i bezbednost" trajati do 24. oktobra.

Ovo će biti prvi samit nakon proširenja BRIKS-a pa će, osim zemalja osnivača Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike, učestvovati i Egipat, Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati i Etiopija, koji su od 1. januara ove godine postali članice.

 

 

U Moskvi je saopšteno da će na samitu BRIKS-a biti predstavljeno 36 zemalja, od kojih 22 na najvišem nivou, kao i rukovodstvo šest međunarodnih organizacija.

Između ostalih, najavljen je dolazak lidera Kine Si Đinpinga, Irana Masuda Pezeškijana, Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Indije Narendre Modija, kao i generalnog sekretara UN Antonija Guteresa.

Počeo sastanak Putina i Si Đinpinga Sastanak ruskog lidera Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga je počeo, javljaju RIA Novosti. Malo pre toga, pomoćnik Putina je otkrio da su u planu sadržajni razgovori.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija