• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

20:40

Nemilosrdna ratna mornarica postaje nova moćna zver od koje će strepeti svet?! Nemci zaledili neprijatelje, ovakvu nadmoć niko nije ni sanjao!

Seaforces online, Shutterstock

Vesti

Nemilosrdna ratna mornarica postaje nova moćna zver od koje će strepeti svet?! Nemci zaledili neprijatelje, ovakvu nadmoć niko nije ni sanjao!

Podeli vest

"Rolling Airframe Missile" oružani sistem je konstruisan da gađa protivbrodske rakete na kratkom rastojanju, ali je takođe sposoban da se bavi bilo kojom asimetričnom vazdušnom i površinskom pretnjom – poput bespilotnih letelica.

Novorazvijena raketa RAM Block 2B uključuje novu infracrvenu glavu tragača i vezu između projektila i rakete između RAM Block 2B uređaja za lansiranje (omogućava i lansiranje raketa u salvi). Zajedno sa svojim unapređenim prijemnikom radarske frekvencije, ovo omogućava raketi da se uspešno i efikasno suprotstavi složenim scenarijima napada nadolazećih protivbrodskih raketa i ciljeva najnovije generacije.

RAM je bilateralni program američko-nemačke vlade više od 40 godina. Raketa 6. generacije RAM Block 2B je razvoj koji su postigli industrijski partneri Raytheon Missile & Defense i RAMSYS, uz podršku svojih akcionara Diehl Defence i MBDA Deutschland.

Ova druga porudžbina povećava brojku poručenih raketa, na ukupno 1000 projektila RAM Block 2B, što značajno pojačava zalihe i povećava borbeni kapacitet. Isporuke novih raketa nemačkoj mornarici počeće 2027. godine.

Šta je"О RAM Block 2B"?

RAM sistem oružja za samoodbranu broda razvija, proizvodi i prodaje RAMSYSu bliskoj saradnji sa svojim matičnim kompanijama "Diehl Defence i MBDA Deutschland" zajedno sa američkim partnerom "Raytheon Missile & Defense". Osim transatlantskih partnera Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, na izvanredne mogućnosti raketnog sistema RAM oslanjaju se i mornarice Egipta, Grčke, Japana, Meksika, Katara, Južne Koreje, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nova vođena raketa RAM Block 2B može se učitati u sve raspoređene RAM sisteme za lansiranje.
Ugovor o nabavci 600 projektila RAM Block 2B za nemačku mornaricu je suštinski element u okviru multinacionalnog scenarija proizvodnje. Diehl Defence proizvodi infracrvenu glavu tragača, deo za navođenje i kanister za lansiranje i odgovoran je za integraciju prednjeg dela. "MBDA Deutschland" proizvodi evoluirani prijemnik radarske frekvencije, kontrolnu sekciju i bojevu glavu i vrši završnu montažu projektila RAM Block 2B.

RAM-System GmbH je nacionalni industrijski partner nemačke mornarice za vazdušnu odbranu sa brodova. Kao glavni izvođač, upravlja nemačkim industrijskim udelima u kooperativnom američko-nemačkom RAM programu, multinacionalnom programu Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM)i SeaRAM programu.

Fokusirajući se na sistemsku tehnologiju za pomorsku protivvazdušnu odbranu i upravljanje programima u međunarodnoj saradnji, RAM-System GmbH takođe ima lidera RAM marketinga na evropskom tržištu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija